Serile folk cu Tica – invitati Proiectul Tivodar

February 23, 2010
By

Aseara am ajuns la concertul celor de la Proiectul Tivodar din Serile de folk ale lui Tica din Expirat.

Aurica, Alex si Stefan au facut un show de zile mari cu tot ce sade bine unui concert folk.

De ce sunt oamenii astia geniali si-mi place sa va vorbesc despre ei?
E primul proiect folk cu vioara, quitara, voce si muzicuta care suna intr-un fel aparte, ca un soi de experienta muzicala completa. Trecerile de la quitara la vioara si muzicuta dau un alt tonus muzici folk blocata in aceeasi quitara singura.

Baietii au cantat compozitii proprii dar au interpretat si melodii cunoscute din repertoriu strain si romanesc. Prin sala au circulat foi de pe care puteai alege ce ai vrea sa asculti. O idee buna avand in vedere ca mentalitatea generala a folkistului roman cand ii ceri/ii rogi sa cante o anumita piesa este: “Da ce frate sunt lautar?”. Publicul trebuie sa intre intr-o rezonanta cu cel de pe scena si invers, trebuie creata puntea necesara ca fiecare sa plece multumit din sala, tu ca i-ai multumit publicului prin ce i-ai cantat si el ca pleaca acasa cu bateriile incarcate dupa o seara magica in care te-a auzit cantand anumite piese care ti-au ramas langa suflet din diverse motive.

Sursa film: Iyli.ro

Tags:

One Response to Serile folk cu Tica – invitati Proiectul Tivodar

  1. Fanel.ro | Fanel.ro on February 25, 2010 at 5:31 pm

    […] ultima vreme am tot fost la evenimente muzicale din zona folk(Serile Folk cu Tica in Expirat, Bocancul Literar, Concert Proiectul Tivodar in Crossroad) unde mi-am facut noi cunostinte din […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *