La cantatul de aur al cocosilor

“La cantatul de aur al cocosilor….” (…)…de cand m-am trezit imi suna in cap melodia asta:

[melodie lipsa din cauza de negasit autor si nume de cantec, dar cu ajutorul vostru sper sa completez aici spatiile punctate dintre parantezele drepte …………………………………………………………..]

Later EDIT: Multumesc celui/celei care s-a semnat  Gabi in comentarii si mi-a luminat enigma. Melodia se numeste Efigia si este  a celor de la Savoy. O adaug mai jos pentru auditie. 

 

,dar ce e ciudat e ca nu suna toata piesa ci doar versul din titlu. Ce e cel mai obsedant e ca nu mai stiu cine canta melodia din care face parte versul asta si nici cum se numeste.

Ce ar putea sa insemne cantatul asta de aur al cocosilor? O fi legata de vorba aia romaneasca ca cine se trezeste de dimineatat departe ajunge si aici cocosul are rol de element imperativ, el trezindu-te pentru a te apuca de lucru? Cred ca e un semn sa las poezia si sa reintru in pragamtismul vietii de zi cu zi.

Daca stie cineva melodia si cine o canta este rugat sa-mi curme suferinta printr-un comentariu :))

4 Replies to “La cantatul de aur al cocosilor”

  1. Melodia apartine grupului “Savoy” , care la vremea respectiva era formatia oficiala a U.T.C. , asta ,permitandu-i accesul la niste scule decente , inregistrari “Electrecord” si turnee . Sa ne intelegem , nu-i blamez pe baieti ; la vremea respectiva era unul dintre grupurile de “top” , cu profesionisti in componenta si cu o muzica apreciata de o mare parte a auditoriului din epoca . Lider era Marian Nistor .https://www.youtube.com/watch?v=sO-hJFDQuwY , asta e una ditre cele mai cunoscute melodii ale lor !

  2. Multumesc frumos pentru raspuns. Chiar aveam nevoie de raspuns pentru treaba asta! Mult succes in activitatile dvs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.