Leapsa Lutyk-iana cu muzica de munte

Proaspatul mutat pe domeniu .ro Lutyk.ro, mi-a aruncat o leapsa la care ma grabesc sa raspund.

Postaţi 3 cântece de munte care vă plac cel mai mult. Trebuie postate atât versuri cât şi melodia (asta în cazul în care găsiţi înregistrări pe net)

Ohhh dar sunt o groaza pe care le ascult cu placere. Muzica de munte am descoperit-o prima oara prin intermediul parintilor mei care au tot mers pe munte in tineretile lor zbuciumate si a doua oara prin intermediul fratelui meu( Artistu.ro), un impatimit al munteluii care mi-a insuflat dragostea de munte si care a fost primul “dealer” de astfel de muzici. E adevarat nu ma pot compara cu ei, eu pe langa ei sunt la categoria: “Pantofar wanna be muntzoman!”

Muzica de munte ocupa un loc special in blog-ul meu facandu-i si o pagina separata unde vreau sa adun toate cantecele postate pe blogu-mi personal legate de muzica de munte.

Top 3 Muzica de Munte Fanel.ro arata cam asa:

Locul 3 Varf Carpatin – Rapa. Printre cei care presteaza la quitara si sunt agasati de cerinta publicului este cunoscuta si drept “Carpa” :)). “Rapa” cred ca e printre primele melodii pe care le-am auzit din repertoriul “de munte”.

Locul 2 Autor necunoscut de mine – Totu-i drum. Asta e o melodie descoperita recent, dar care a sezut in heavy-rotation foarte mult timp in playlist-ul meu care continea doar aceasta melodie.

Locul 1 Dar regina pieselor ramane tot Varf Carpatin – Imnul Pietrei Craiului. Observ ca nu e trecuta in playlist-ul meu de pe blog si asta trebuie s-o repar cat de curand. De ce acest cantec? Pai pentru ca a fost obsesia unei excursii la mare unde am cunoscut o “Gashca nebuna” de oameni cu care am ramas prieten si pentru ca muntele asta, Piatra Craiului, mi-a schimbat conceptia asupra muntelui in general. Am ajuns pe o parte nesemnificativa a lui din punctul de vedere al unui globetrotter de munte(traseu de pensionari pana la Cabana Curmatura), dar din panorama caruia am citit un munte care-ti taie rasuflarea si-ti forteaza capacitatea de alegere: “Pot sa-l urc sau mai bine il ocolesc?!?”…deci Imnul Pietrei Craiului.

Auditie placuta si sper ca v-a placut “Top 3 – cantece de munte” pe care l-am facut.

Leapsa merge in www catre toti cei care vor sa o preia.

PS: Felicitari Vlad pentru mutarea pe .ro!

  4 comments for “Leapsa Lutyk-iana cu muzica de munte

 1. July 19, 2010 at 10:09 am

  Multam fain.

 2. fanel
  July 20, 2010 at 9:40 am

  @Lutyk: Cu placere, chiar mi-a facut placere sa scriu despre.

 3. May 15, 2011 at 4:12 am

  I saw another thing concerning this on another blog. Youve obviously spent a little while with this. Well done!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.