Tiganii mei…

August 25, 2010
By

Faceam un playlist zilele trecute pentru cineva si aveam de ales intre niste melodii, sa i le aranjez intr-o anumita forma. La un moment dat am nimerit filmuletul de mai jos:”Satra Zobar si Rada”.

Tiganii mei… imi place muzica tiganeasca, dar nu mai regasesc in natia colocuitoare de azi parfumul acela de romantism de pe vremuri. Parca ne-am inrait si noi, in timp ce si ei au ales sa se prezinte tot mai duri si mai smardoi.

As vrea sa gasim cu totii forta sa ne iertam si sa invatam sa vietuim unii cu altii.

Nu cunosc romi, cunosc doar tigani. Tigan mi se pare un cuvant mult mai literar decat fadul rom/rrom/romales.

Tags:

5 Responses to Tiganii mei…

 1. artistu on August 25, 2010 at 9:24 am

  Stai linistit ca nici tiganii vechi nu erau “sfinti”. Nu iti aduci aminte cartile din copilarie despre ei? Cred ca e de fapt de vina doar impul care sterge din mintea noastra lucrurile rele si urate! ;)

 2. anna on August 25, 2010 at 9:37 am

  @artistu: Nu erau “sfinti” nu sunt sfinti, dar parca sunt tapi ispasitori pentru prea multe…
  Ce am admirat/admir eu la tigani este pasiunea lor, modul oarecum vulcanic in care isi exprima sentimentele si intensitatea cu care le traiesc… aceste caracteristici clar nu le mai au toti, dar nu toti sunt tigani… cei ce isi spun romi(sau rromi) au renuntat de mult la caldura sangelui lor.

 3. fanel on August 25, 2010 at 2:39 pm

  @artistu si @anna: eu mi-as dori o reconciliera nationala :)) si unii si altii sa se impace si sa traiasca in pace….nu sunt nebun sa visez la utopia ca toti sa fim prieteni, dar macar sa fim mai multi prietenosi si mai putini dintre cei care se urasc de moarte.

 4. […] This post was mentioned on Twitter by Mihai Pintilie, stefanmanea. stefanmanea said: Dimneata m-am trezit cu melodia asta in cap – http://blog.fanel.ro/?p=1894 […]

 5. LILI on September 3, 2010 at 9:55 pm

  cum sa pot tolera omul care nu iubeste munca?filmul …mi-a placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *