Despre pericolele care se ascund in spatele hotelor

June 9, 2016
By

Hota este cea mai importanta piesa dintr-o bucatarie, Fara ea, tot aburul si fumul care se produce in timpul gatitului nu poate fi evacuat. Pentru curatarea hotelor este nevoie de o atentie speciala. Trebuie sa fie curatat intregul sistem de exhaustare, nu doar hota. Pentru a simplifica aceasta sarcina, exista firme de curatare hote care isi dedica timpul pentru a curata in totalitate sistemele de exhaustare. Un bun exemplu poate fi DR. HOTE, o echipa tanara specializata in servicii de curatare hote. Echipa DR. HOTE se ocupa de curatarea si intretinerea hotelor industriale intr-un mod profesionist, doar cu aparatura de ultima generatie. Hotele industriale sau comerciale sunt hotele care se regasesc in bucatariile restaurantelor sau in cantine. DR. HOTE ofera servicii complete precum cele de:

  • curatare tubulatura
  • curatare filtre
  • curatare ventilator
  • curatare cos de fum
  • curatare ghene de gunoi

Grasimile care se aduna in hote si in tubulaturi va pot pune vietile in pericol. Pana si cele mai joase temperaturi pot lichefia grasimile si le pot transforma in ulei extrem de inflamabil. Hotele necuratate sunt printre primele cauze ale izbucnirii incendiilor dintr-o bucatarie.

Cum se curata un sistem de exhaustare dintr-o bucatarie comerciala?

  1. Se deconecteaza hota – niciun aparat comercial nu se curata inainte de ase scoate din priza. In acest proces se foloseste apa si sigur nu trebuie sa ajunga la nimic ce este conectat la electricitate. Este important de asemenea sa se inceteze toate procesele de gatire din acea zona.
  2. Degresarea hotei – se indeparteaza recipientele colectoare de grasime de pe partile laterale ale hotei. Recipientele se inmoaie in apa calda in care s-au dizolvat agenti de curatare. Filtrele se vor inmuia si ele in solutia de curatare.
  3. Curatarea tubulaturii cu ajutorul unor perii speciale cu capete rotative, dar si cu ajutorul altor instrumente precum masaini de curatare cu gheata carbonica, aparate de curatare cu ultrasunete, curatitoare cu presiune apa rece sau calda etc.
  4. Curatarea ventilatorului – este una dintre cele mai importante etape din curatarea unui sistem de exhaustare. Fara un ventilator curat, hota nu va putea functiona la capacitate maxima. Palele ventilatorului sunt acoperite frecvent de grasime lipicioasa. Aceasta grasime ingreuneaza evacuarea fumului si a aburului din bucatarie.

In afara de faptul ca necuratarea sistemelor poate duce la producerea unui incendiu de proportii, mai exista si alte dezavantaje. Grasimea lipicioasa care se depune pe tubulatura poate atrage insecte. Depunerile emana mirosuri neplacute, care pentru insecte sunt ca un magnet. Problemele nu se incheie aici!

Microbii adora spatiile inguste pline de grasime. Imaginati-va ce s-ar putea intampla daca depunerile infestate s-ar topi si s-ar scurge in mancarea pregatita pe aragaz. In felul acesta pot fi starnite adevarate epidemii.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *