Altitudinea sociala sau cum am murit spiritual in ’89

Priveam deunazi la o productie postrevolutionara ‘Liceeni in alerta’ si retraiam frenezia acelor vremuri, regaseam bucuria primelor perechi de blugi venite in vestul atat de hulit ani de-a randu, nebunia reclamelor cu pantofi Gregorio Rizo, Gepa Electro Center – un pic mai bine pentru dvs!, Tropicana, Titan Ice, Bonibom(Doamne cum mancam caliceste acele bomboane care acum mi s-ar parea fade si lipsite de gust, atunci eram infometati de tot ce era occidental) sau Adidas torshion…Doamne ma gandeam si comparam diferente din societate. Atunci ieseam in strada pentru ca ne simteam furati de Iliescu(ai scapat moncher, bun schimb 2 la 1: Stanculescu si Chitac biletul tau spre libertate), pentru ca nu-l mai suportam pe Ceausescu si pe sinistra Cacademiciana Doftorita Horroris Calauza in ale Polimerilor din care bem cu bucurie sucuri, ape, bericioaice si alte licori care mai de care mai nasanatoase pentru organismele lasate in voia sortii…exact celebrul pet pe care-l pastram pentru vinu si tuica din toamna, acum iesim firav in piata sa ne cerem salariile, sa ne cerem drepturile si bagam capu la loc pentru ca miscarea sindicala a devenit o miscare de gherila partidica si reprezinta interese de grup apartinand atentie nu unei ideologii politice ci unei mafii dintr-o asa zisa ideologie politica. Unde sunt romanii care spun Tatal Nostru in cor pe care daca si ateul Iliescu i-ar fi auzit s-ar fi cacat pe el de groaza, unde e spiritul civic al romanului care nu-i convine jugul?

Special pentru ai mei din Bucuresti: Ne coim ca suntem cei mai coisoiosi din toata Romania, noi capitalistii, noi aia de la oras ca restu e de la tara manca’t’as samanta lu matale de ce am iesit in strada dupa ce se murise la Timisoara ?

Ne place sa ne flagelam zilnic cu titlul de bucurestean, provincia ne gratuleaza cu un “Bucurestean jegos”, dar adevarul doare cel mai tare: am fost lasi. Am pierdut startul…am ratat sansa sa fim mai buni, am intrat in cursa in mijlocul bataliei si am cules laurii pentru stiam cum se fac dilurile si aveam pile la arbitru. Am aruncat cu valiza de bani in aer si ne-am transformat pe loc in Cei mai martiri…..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.