Am ajuns si la SocialGeek

SocialGeek a fost fain cum ar zice brasovenii de la GeekMeet.

Aurora Engish de la Arbomobile a avut o prezentare meseriasha privind viitorul banner-ului in mediu online. Avand in vedere ca viitorul sta in internetul pe mobil ei au inceput sa testeze banner-ul in mediu mobile. Rezultatele lor sunt destul de bune pe partea asta raportat la rezultatele inregistrate in internetul clasic. Din urma discutiei am inteles ca viitorul ne va scoate din fata monitorului si ne va arunca in fata display-ului de mobil si atunci notiune de Sign Out va iesi oarecum din vocabular, vei fi conectat 24 din 24 de ore la realitatea virtuala a internetului prin telefon.

Alex Costea sau Dalak cum il stie lumea online a avut o prezentare a ceea ce inseamna Standardizarea, Automatizarea si Acomodarea in mediu IT romanesc. Poate un pic cam formala prezentarea si mult prea tehnica, dar daca vorbim de standardizare,automatizare sau acomodare nu poti decat printr-un limbaj tehnic. Noi publicul am ramas un pic socati si nu din cauza a ceea ce prezenta Dalak acolo ci poate din punct de vedere al experientei, unii dintre cei de acolo cred ca au trecut prin asa ceva. Ce concluzie am tras eu? Toate acestea sunt bune pentru management pentru ca-si controleaza fiecare centut din investitia facuta dar are si o parte negativa prin faptul ca nu lasa loc de dezvoltare personala in cadru firmei, practic formeaza roboti.

FacePalm. Recunosc cu mana pe inima ca legatura mea cu jocurile s-a oprit undeva la Starcraft,Warcraft 2, si NFS2. Discutia pentru mine a fost destul de pe langa avand in vedere ca lumea de acolo era conectata la realitatea Games.

Baietii de la FacePalmStudio au o idee de joc buna insa i-am vazut reticienti la a se asocia cu cineva pentru a le usura munca si pentru a castiga intr-un final si bani. Ideea e urmatoarea ca nu e bine sa muncesti pentru un proiect fara sa ai un scop final, ei spuneau ca scopul lor este sa intre pe piata si sa se faca cunoscuti, dar eu zic ca fara o companie mare care sa-ti ofere sprijin tehnologic si o trambulina de lansare e mai greu.

Andrei Gheorghe sau Idevelop cum se recomanda pe net a avut cea mai animata dezbatere. A vorbit despre programul de la 9 la 18 si despre timpul liber pe care nu-l mai resimte. S-au atins puncte cheie in dezbatere banii, timpul, freelacer vs angajat.
Eu zic ca e bine sa faci in viata ce-ti place si ce te face pe tine sa te simti implinit. Nu toti ajungem sa lucram intr-un domeniu care ne place, e bine cat esti tanar sa experimentezi cat mai multe zone ca pana la o varsta sa intelegi pe ce vrei sa te axezi in viitor. E clar ca la noi scoala nu-ti ofera cadru prin care sa iesi de pe bancile scoli pregatit si cu lectia invatata si raspuns la intrebarea:”Ce vrei sa te faci cand o sa te faci mare?” si tocmai de aceea dupa scoala e bine sa nu te plafonezi intr-un singur loc de munca. Asta evident daca nu ti-ai gasit domeniu care chiar iti vine manusa.

Sorin de la Geekmeet a avut o prezentare mica a unui site Prezi.com unde iti poti face prezentarile pentru diverse intalniri de afaceri, prezentare de proiecte si orice are legatura cu prezentarile. Solutia oferita de ei e foarte ingenioasa avand mult mai multe functii decat un powerpoint obisnuit si avand o interfata prietenoasa de administrare…va recomand s-o testati.

Ultima prezentare din Social Geek a fost cea a lu Cornel Creanga de la Adobe. Cornel ne-a vorbit despre solutiile RIA. Foarte practice avand in vedere ca traim o perioada destul de “pe fuga” si totodata foarte orientate spre a debloca caile alternative de discutie. Una dintre solutii era daca nu a insel legata de un mic softulet care te ajuta sa dai o declaratie la politie sau la societatea de asigurari fara sa mai iei drumu orasului in picioare sa stai la cozi, sa te puna sa scrii pe un A4 cum a fosr si ce a fost. Cornel prezentarea ta e foarte buna si ideile sunt ok, dar mai avem de lucrat la mentalitatile celor care au putere de decizie la nivel de administratie, de conducere a unei firme de asigurari, etc. Cum imi place sa glumesc solutia de iesire din bucla comunista si deschiderea spre nou in zonele astea or sa vina de la cei care s-au nascut dupa 90, pentru ca ei nu au fost atacati de maladia comunista(hai ca incep sa fac politica si nu e bine). In general solutiile de care vorbesti tu sunt foarte bune in contextul actual.

Discutiile l-au prelungit la timdrinkingul de dupa.

Prezentarile vorbitorilor le gasiti pe blogul SocialGeek

Cam atat am retinut eu din ce a fost SocialGeek. Ma bucur ca am socializat cu lume noua Aurora( Arbomobile), Costin(Necenzurat),Sorin(Sorin.Rusi ),Laurentiu(Mafia2Laur,Andrei si Sorin(GeekMeet), Valentin Vladescu(VVladescu), Iulia(iYli).

Daca am omis pe cineva mii de scuze. Da-ti un semn de viata si va adaug la lista;), procesorul meu 486 de creier doar atat a putut tine minte :d.

2 Replies to “Am ajuns si la SocialGeek”

  1. Pingback: iYli via SocialGeek « Iyli’s Blog

  2. Pingback: iYli | iYli via SocialGeek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.