7 Comments

  1. Saturnianul

    Te contrazic la doua chestii:

    1. “Socialismul e noua ordine” – tendita lumii este (s-au ar trebui sa fie) evolutia, nu involutia. Deci e ilogic sa adoptam un sistem politic deja experimentat si care s-a dovedit un esec. Deci nu socialismul este noua ordine, nici capitalismul, nici alte forme economice cunoscute. Noua ordine va fi (va trebui sa fie) ceva cu revolutionar. Fie ceva care va combina într-un mod inedit si eficient partile bune ale sistemelor politice si economice cunoscute, fie ceva cu totul nou.

    2. “Economistii europeni vor intelege ca o singura moneda in Europa nu e tocmai okey” – viitorul trebuie sa fie asocierea si nu disocierea, unitatea si nu împastierea. Oricum, în maxim 50 de ani banii (ca obiecte fizice de realizare a tranzactiilor) vor disparea. Tranzactiile cu carduri si prin transfer bancar reprezinta doar începutul. Solutia este iarasi unitatea si va veni o vreme cînd va exista o moneda virtuala de tranzactionare care va fi unica si va avea aceeasi valoare în orice colt al planetei. O sa zici ca sunt dintre optimistii aia cu pasarele la cap. Dar spre asta ne îndreptam. Sa mai traim noi si peste 50 de ani ca sa discutam ce zic eu acum asa ca doi mosulici ce va sa fim :lol:

  2. fanel

    Maistre lumea e hoata si ne minte.

    Ne jucam cu arme si cacaturi si vrem sa fim cei mai puternici…asculta ce zic am incredere in capacitatea umana de autodisrugere si-n instinctul de animal conducator….urmeaza ceva.

    Nu uita ca idea uniunii europene nu e noua si nu le-a iesit din nou…si plus ca europa are butoaie cu pulbere care stau sa bubuie…deci criza le da apa la moara, sau mall.

  3. Saturnianul

    Faptul ca ideea cu UE nu le-a iesit din nou, nu inseamna ca e o idee proasta ci ca aplicantii sunt prosti. Sau mai repede, cu alte interese.

    Dupa cum stii si americanii intentioneaza o chestie similara, o uniune a continentului nord-american care sa cuprinda SUA, Canada si Mexic. O sa urmeze continentul sud-american apoi Asia. Si, intr-un final, uniunile astea vor fuziona in una singura: Uniunea Globala. Asta e pasul final. Dar va mai trece muuuulta apa pe girla. Sau, depinde ce… crize om mai avea ;)

  4. ai citit 1984 ? ti-ai dat raspunsul…nu cred in binele tuturor si-n iubirea unionala, fiecare trage pentru el si pentru haita lui.

  5. Liviu

    Crezand in Dumnezeu, totul devine o posibilitate spre vesnicie. Zicea “fanel” de cartea 1984 a lui Orwell. E teribila.

  6. @andrey91: si gandesti ca e ceva rau ? Un razboi poate fi considerat un nou inceput, o
    reinviere a fiintei, o remontare a omului animal in animalul om.

    @liviu: vesnicia s-a nascut la sat si a murit la oras. Dumnezeu a plecat in pustiu sa se reculeaga si noi facem piete din lacasele lui:

    50 ron mortu

    100 ron casatoria

    10 ron acatistu

    5 ron cruciulita

    10 ron icoana

    1984 este o carte de capatai, e cartea care prevesteste moartea falsei democratii instituite in lume…si cand te gandesti oare de ce n-a zis 1987 sau 2008 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *