Careu de albi cu un negru in coada

In America s-a jucat o noua ruda de poker, poker electoral. Barrak Obama a ajuns presedinte al Americii, primul negru care sparge barierele rasismului si descaleca pe pajistea de la Casa Alba. Baiatul e finut, scolit prin scoli inalte cu coate tocite prin facultati si pe la diverse organizatii de intrajutorare. Poporul negru plange in strada si canta, Dumnezeu se imbratiseaza cu Martin in ceruri, dupa atatia ani de prigonire poporul afroamerican invinge barierele timpului, razbuna moartea fratilor negri instituie legea in America. Intrebarea care se ridica, una dintre ele, este daca Obama o va pastra pe Condolezza la Casa Alba ?

Toate bune si frumoase pana aici dar dracul pare a fi mai negru decat il putem distinge. Sunt un tip cu viziuni inguste si fixe, un fixist pur sange. Teoria conspiratiei  naste in mine semne de intrebare vizavi de presupusul val de ura si rautate care ar urma sa se reverse asupra globului.

Sa incepem cu inceputul, resursele planetare din ce in ce mai scazute – in astfel de perioade se vede cel mai bine animalul din om, daca el nu are cel de langa el poate sa moara daca el rezista, altruismul e doar al celor care se ridica dincolo de animalul din ei. Cati cunoasteti care ar face asa ceva? Exact va ajung degetele de la o mana.

Economia mondiala in colaps, criza economica – e clar ca aducand plus valoarea unor produse care costa x u.m.  se creeaza un balon artificial de bani virtuali care mai devreme sau mai tarziu explodeaza si matura tot in calea lui.

Socialismul – americanii sunt ingroziti de socialism pentru ca li s-a inoculat ca socialismul e cea mai rea chestie de pe pamant, e precursorul comunismului.

Si sa incepem sa dezvoltam teoria. Economia  mondiala sufera groaznic din cauza jocului cu doar 2 jucatori Eur – Usd, America macinata de criza cu amintirile inca nesterse ale crizei din 1929 joaca cartea jucatorului puternic care nu se teme de nimic. Alege un negru(afroamerican pentru pacifisti) ca presedinte pentru a arata lumii cat de buni sunt ei. Sarah Palin si McKain au fost doi tristi jucatori de teatru intr-o piesa regizata cu maiestrie de  sforari sefi de la Casa Alba. Populatiile rasiste sunt atatate de gandu ca-i conduce un negru. Mai mult populatiile filoamericane pur sange au inca proaspata amintirea unui 11 septembrie 2001, pe el il mai cheama si Hussein. Totul arata ca o mascarada menita sa incinga spiritele si sa duca in haos tara, pentru a putea s-o readuci pe culmile gloriei trebuie s-o treci prin focuri grele. Cum iesi cel mai bine si mai frumos dintr-o criza daca nu construind un razboi artifical pornind de la o banala cearta pe motive rasiale…oare primul. al doilea razboi si toate razboaiele in general de la ce au pornit ?

Tare mi-e frica de un astfel de deznodamant, tare mi-e frica de reintoarcerea la vechile metehne ale societatilor dezvoltate. Sa te intorci inapoi de unde ai plecat nu e greu, mai greu e sa te urci mai sus de unde ai ajuns.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.