Ce cadouri sa oferi de casa noua – traditii si superstitii populare

Daca recent ai cunoscut un cuplu ce s-a mutat alaturi sau prietenii tai casatoriti te invita la petrecerea pentru a celebra mutarea in casa noua stii ca trebuie sa alegi un cadou. Nu poti sa te prezinti fara un dar simbolic, dar pe langa aspectele clasice dupa care te orientezi atunci cand cumperi un cadou trebuie sa stii ca fiecare articol are un simbol aparte care poarta traditii vechi si superstitii amprentate de-a lungul timpului.

In unele culturi, simbolistica darurilor joaca un rol important si trebuie sa iei in calcul ca fiecare articol pe care il oferi transmite ceva. Bineinteles ca este indicat sa stabilesti si gradul relatiei cu fericitul cuplu care s-a mutat recent in casa noua.

Daca sunt prieteni de familie, cadourile personalizate sunt de preferat. Inainte sa incepi cautarile trebuie sa te orientezi spre un magazin de profil care sa acopere o gama variata de preferinte. In acest sens, Giftexpress este o recomandare. Categoriile variate si posibilitatea sa personalizezi cadourile sunt aspectele principale ce propulseaza magazinul in topul cautarilor.

Cadourile de casa noua si traditiile

O idee buna pentru cadourile de casa noua sunt cosurile personalizate. In traditia populara, din setul oferit noilor proprietari nu trebuie sa lipseasca painea, sare, piperul, vinul. Bineinteles ca acestea pot fi adaptate timpurilor actuale. Painea simbolizeaza bogatia. Sarea alunga spiritele rele potrivit superstitiilor din popor, iar piperul va condimenta viata tinerilor in noua locuinta.

Vinul este simbolul bucuriei si prin urmare nu trebuie sa lipseasca din cos. Astfel, viata proaspetilor proprietari va fi incununata de momente de veselie. Bineinteles ca elementele traditionale care simbolizeaza viata tinerilor pot fi inlocuite cu diverse articole atractive.

In plus, o sticla de vin este un cadou ideal pentru orice petrecere. Utila si in acelasi timp estetica, o sticla de vin personalizata va aduce zambete pe buza si va fi de efect. In loc de paine se pot alege biscuiti sau alimente facute cu faina de grau, iar in loc de piper si sare, cei de la Giftexpress recomanda alegerea unui borcan cu dulceata de ardei iuti, traditionala in anumite zone din tara.

Un exemplu de cadou ideal de oferit de casa noua este cosul floarea soarelui. Acesta se regaseste in portofoliul Giftexpress si contine:

  • O sticla de vin Floarea Soarelui, rosu, demisec ce poate fi personalizata prin placuta gravata sau pictura;
  • sperietoare din ceramica ce tine la departare aspectele negative ale vietii sau spiritele rele;
  • dulceata de ardei iute;
  • biscuiti;
  • decoratiune cu grau si ciupercute;
  • cos impletit traditional.

Mai poti adauga lumanari sau candele artizanale. Lumina acestora simbolizeaza gasirea solutiilor in momentele dificile si sunt menite sa alunge problemele.

Pentru ca atunci cand vine vorba de cadouri conteaza forma de prezentare si modul in care il oferi alege sa personalizezi cadoul sau cel putin sa scrii cateva cuvinte din suflet intr-o felicitare. Acest gest va fi bine primit si denota faptul ca il oferi cu drag, din tot sufletul. Echipa de la Giftexpress a pregatit o multitudine de variante prin care poti sa aduci zambetul pe buze si sa inspiri bucurie in noua casa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.