Cine esti?

Provin dintr-un cartier marginas al Bucurestiului si asta zic eu ca si-a pus destul de bine amprenta pe dezvoltarea mea de mai tarziu. Am plecat cu totii de la un punct unde pozitia sociala era desenata de cei 200-300 de lei in plus pe care-i aveam in cheta pentru o sticla de vin palmata sa nu ne vada vecinii, erau cei 15 lei care-ti ofereau posibilitatea sa faci cinste la 3 colegi cu un TEC rece.

Am crescut si am tot acumulat cunostinte din tot felul de paturi sociale, am dezvoltat si un anume automatism de atragere-respingere de grupuri sociale prin care am trecut, e ca un joc al buretelui care absoarbe si transpira apa.

In toate aceste grupuri observi oameni care nu-si accepta damnarea de a fi normali. Incearca cu orice este posibil sa epateze, facandu-si posibile toate dorintele meschine si marunte. Isi cumpara pozitie sociala incercand sa practice tot ce practica “inalta societate” de modele prefabricate din seriale de duzina si filme artistice in voga in anii de deformare a individului de fata.

Ce e cel mai trist e ca dincolo de haine, masini, case, strada, pozitie sociala ramane un corp inert si torpilat de minciuna care este prada frustrarilor nerezolvate din vechime. Esti cel care iti condamni sufletul la intemnitarea adevarului, preferand minciuna sociala pentru a oferi societatii o platforma de care tu nu ai nevoie. Si brusc te trezesti intr-o bula neoxigenata in care nu-ti poti permite sa traiesti un sentiment de dragoste. Brusc te cuprinde nebunia si incepi sa cauti o minciuna care sa te readuca cu picioarele pe pamant. Metoda “Primul venit, primul servit” iti pune la picioare minciuna perfecta pentru viata pe care mintea ta deja mintita de catre tine si-a creat-o. TU esti doar un prizonier al sufletului tau. Ramai captiv intr-un sentiment de”It’s complicate” pentru ca nu suporti gandul ca societatea sa-ti cunoasca latura “Single” din persoana ta reala. Astfel nu te poti numi nici indeplin satisfacuta de noua ta pozitie sociala, dar nici nu poti sa mergi mai departe sa-ti gasesti iubirea adevarat. Uneori ai senzatia ca daca esti agatata de ceva, acel ceva iti ofera garantia ca mai esti un produs vandabil pe o piata a dragostei adevarate. Doar ca anii trec, “it’s complicated” te macina tot mai tare si-ntr-un final iesi din el rupand bariera care te trimite intr-un vesnic viitor “single”…te intreb acum sincer: “Ce dracu ai facut cu omul din tine?!?”….esti doar o fantezie sociala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.