Cre’er supraincalzit de insomnie

Am un creier care merge brici, eu ii ofer impulsuri intr-o anumita directie si el forjeaza motorul spre cele mai intunecate cotloane ale mortii pasiunii.

E greu sa te concentrezi pe chestii pozitive cand creierul se misca in procedura lui solitara. Practic tu comanzi de la butoanele constientului, dar in subconstient procedura isi urmeaza functiile. Si care e spilu’, pentru ce ai visa un mort mort si cu un copil langa el? Cica visat copil reprezinta primejdie. Visat mort, mort care misca ce mai reprezinta.

Modul “switch off” de visare incepe sa semene tot mai tare cu realitatea zbuciumata. Practic unde mai este visarea daca se aseamana cu realitatea. Nu era mai frumos daca visam exact ce-mi doresc mai tare?!? Creierul zice ca nu. A pus el de-o sezatoare cu constientul si subconstientul si asta din urma s-a impus autoritar si a zis:”Ce ba nu poti dormi de grija mea daca nu visezi lucruri frumoase”.

E fix, exact ca in cele doua momente critice cand m-a muscat un caine. In prima ma grabeam spre casa avand o treaba urgenta care nu necesita intarzaiere. Fix in momentul ala Murphy s-a gandit sa atarne o javra de caine de piciorul meu. Creierul avea o singura idee:aia de a ajunge acasa. Se zice ca de multe ori iti induci frica de caine si de aia te musca, as pe naiba aveam eu timp sa ma gandesc la un amarat de caine cand presiunea pe instalatie cerea golirea cazanului? Dar poate subconstientul pervers si ghidus pune la cale tot felul de nazbatii copilaresti si se amuza pe seama mea. Trebuie sa-l impac cu constientul si sa incepem sa radem impreuna.

A doua muscatura s-a intamplat cand eram concentrat sa numar pasii pana la o statie de otobuz. Constient ma focalizam pe numarat, subconstiental se pregatea o ghidusie de tip “Musca-l pe prost!”. Trebuie sa precizez ca fapt divers ca amandoua potaile care au muscat nu erau cine stie ce dulai fiorosi si amandoi au disparut misterios dupa muscaturi.
Acum exista doua teze care circula intre constient si subconstient:

1. Aia au fost turbati si au murit cand au dat de alta tulpina de turbare.
2. Scarbiti de natura muscaturi s-au autosinucis cand au gustat din bucata de subconstient ghidus.

Momentele magice dispar cand un vis iti pune capat visarii preogresive. Un vis regresiv iti focalizeaza constientul pe analiza semnelor. M-am cam saturat de analiza viselor contrafacute. Serios parca visez vise chinezesti, copii proaste ale unor vise frumoase. Am propriul meu complex Europa unde se aduna ideile mizerabile pentru a fi redate la ceas de noapte cand orologiul continua sa bata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.