Cultura bat-o vina

Cenusareasca zilelor noastre este cultura.

Lumea e prea grabita ca sa citeasca o carte, lumea e prea grabita ca sa mearga la un teatru, lumea e prea grabita sa admire un tablou.

In schimb lumea are tot timpul din lume sa sada la OTV pana la 3:00-4:00 dimineata sa vada ce Elodie a a mai adus mogulul prostiei sau sa beleasca ochii pe un Ciao ca vada ce sunci mai afiseaza Mantale pe plaja sau ce consul porno se mai da la stiri pe ralitatea tv sau antena3.

Suntem un popor de tata preacurviioase. Daca ai sa te opresti pe strada si ai sa iei la intrebari strada ai sa vezi ca poporul roman e unul darz, cu frica de D-zeu, iubitor care s-a luptat de secole de-a randu cu cotropitorii. Daca ai sa privesti la TV ai sa observi ca poporul roman e unul de : violatori, xenofobi, ciorditori, care injura de D-zeii si de sfinti dupa ce au aplicat Cruce Viteza, pe alocuri mai sunt si pedofili incestuosi si foarte foarte interesati de cat de moarta e capra lu vecinu lui.

Popi prin biserci cer favoruri sexuale, calugarii joaca poker, beau, fumeaza si fac sex in manastiri iar noi mergem in biserici sa luam lumina si sa ne gasim linistea…ceva nu cadreaza cu tabloul da nu-mi dau seama ce? A da e vorba de banda rulanta pe care se scot preotii, e o banda rulanta cu har unde pe o parte bagi banu si pe de alta parte iese preotul cu har, industria biserica functioneaza bine in prag de criza: omu continua sa se nasca, sa boteze, sa cunune si sa moara.

Si apoi revin si vorbim de cultura. Cineva intr-o discutie intre 2 metrouri imi spunea ca singura salvare a poporului asta este sa se trezeasca si sa inceapa sa faca cultura, caci un popor fara cultura e un popor fara coloana vertebrala.

Acu sed pe o buturgua si gandesc cu voce tare in scris: Mai avem noi cultura?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.