Cumpar pozitie sociala…ofer pret bun.

Sesizez ca sunt tot mai multi care alearga sa-si cumpere o pozitie sociala avantoajoasa, decomandata cu vedere la parc. Am uitat sa mai traim viata si sa ne bucuram de micile victorii, cumparam vise si alimentam prostia de a ne da rotunzi in fata semenilor, rudelor, fratilor, oricui. Radem tamp cand auzim ca unu asculta manele dar traim dupa regulile si rigorile prezentate in manele:”Cine e pe primu’ loc? Cine e pe primu’ Loc?”, “Am banii si masini cate vrei/ Agat cu ele tone de femei”.

Castigam bani de pe urma vinderii unor deziderate si ne autosatisfacem toate neputintele stranse in buchete de frustrari, alimentam vicii cretine ca bautura, fumatul si cumparatul de haine, dar uitam timpurile in care stateam 10 intr-o camaruta si eram fericiti ca ne aveam unul pe altul. Ne uitam peste gardul fratelui care si-a luat un bolid in plus si nu mai avem somn pana nu se uita si el cu invidie la tine. Cretinopatilor ati iesit prin aceeasi gaura si va duceti in mormant tot in 4 scanduri si 6 cuie, indiferent ca ele sunt de aur fier sau tabla…..viermilor li se rupe tot va mananca.

Sunt suparat. Multa lume pa intreaba daca am patit ceva sau daca m-a suparat careva si am tot zis ca nu.

Adevarul e ca ma supara societatea si mersul ei trist pe ape tulburi, societatea care transforma valorile in ratati si care pune ratatii pe piedestal imbracati frumos si cu belciug in nas spre a fi admirat de tot poporu’ mancator de rahat social. Dar in sinea noastra suntem fericiti pentru ca avem tot ce ne-am dorit, mai putin ceea ce conteaza cu adevarat: iubire si spiritualitate curata.

5 Replies to “Cumpar pozitie sociala…ofer pret bun.”

  1. “Dar in sinea noastra suntem fericiti pentru ca avem tot ce ne-am dorit, mai putin ceea ce conteaza cu adevarat: iubire si spiritualitate curata.”
    Cred că desluşesc: avem trotinete(maşini) avem plasme…altceva nu prea avem. Nu risc să afirm că n-ai dreptate.

  2. Bă, cine te-a păcălit că trăim într-o societate şi tu l-ai crezut? Trăim într-o simulare de societate, simulare fără de care ne-am tăia beregăţile unii altora frecvent. Neandertalienii trăiau într-o societate (primitivă, dar societate). Triburile africane trăiesc într-o societate. Noi nu mai trăim demult. Ne fraierim cu surogate doar.
    .-= Saturnianul´s last blog ..Ora Pămîntului?! Nu, ora psihoterapiei! =-.

  3. @irongates: ne lipseste viata adevarata, ne lipseste iubirea reala si spiritualitatea de a muri demni, putini o au si din pacate ii descoperim prea tarziu dupa ce au murit pentru ca au avut prea mult bun simt ca sa-si duca crucea fara a carti si fara a face tamtam otevistic….inchei cu o replica din Underground-ul lui Kusturika: “Dragul meu…Un razboi nu este un razboi pana cand fratele nu-si omoara fratele.”…suntem intr-un permanent razboi de inarmare social: plasme, masini, pozitie sociala.

  4. @saturnianul: naiv cum ma stii inca sper si cred intr-o societate care sa se autosustina prin propovaduirea echilibrului.

  5. Pingback: Tweets that mention Fanel.ro | Fanel.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.