Doctore, scapa laptop-ul meu!?

Zilele trecute eram in plina alergatura cu diverse probleme din viata mea. In timp ce incerc sa rezolv o parte din problemele pe care le am, Providenta are un mod haios de a ma aglomera si cu alte probleme. E un soi de “ia sa vedem cum te descurci daca mai pun ceva acolo”. Asadar in toata alergatura mea primesc un telefon de la un prieten de prin Berceni care avea o problema destul de ciudata cu batranul lui laptop.
Am incercat eu sa identific cam care era problema omului meu, dar nici chip sa-i dau de cap. Ma trag pe dreapta caci tocmai ce eram in traficul infernal de Bucuresti si ma pun pe cautat un service lapto adecvat pentru prietenul cu problema. La o prima cautare dupa “depanare laptop in bucuresti” am dat peste echipa Salut-IT. Cum adresa era oarecum in zona celui cu probleme am zis ca asta este ceea ce cautam.

Lasand la o parte profesionalismul baietilor m-a amuzat teribil sloganul lor de pe pagina de Service IT: “Ne merge capul la IT”.

Inainte sa recomand un service profesionist IT ma gandisem ca as putea eu sa fac o investigatie si sa castig un banut pe depararea laptop-ului. Dar brusc imaginea urmatoare care mi-a venit in minte a fost cu laptop-ul meu pe care l-am desfacut pentru a-l curata si pe care n-am mai reusit sa-l pun la loc decat cu ajutorul unui amic mai istet in ale tehnicii decat mine. Se pare ca in momentele in care esti depasit numeric de experienta intr-un domeniu e bine sa te dai frumusel la o parte pentru a lasa tehnicianul sa repare masina.

Practic nu te faci bine tu acasa, mai bine te duci la doctor.

Dupa ce am ascultat de experienta pozitiva inregistrata de prietenul meu ma gandesc serios si eu sa-mi duc laptop-ul la o revizie periodica pentru a nu ma trezi mai tarziu ca scoate fum mai ceva ca un gratar cu mititei la margine de codru des. A inceput de cate zile sa scoata un sunet ciudat si tare ma gandesc ca ventilatorul de pe procesor incepe sa-si arate varsta invartind in gol rulmenti uzati de atata racire. La PC desktop-ul vechi era mai simplu ca ajungeai una-doua la cooler sa cureti de praf si toate cele, dar in cazul laptop-urilor ajungi mult mai greu sa desfaci un cooler. Asta bineinteles in cazul meu care sunt posesor de Acer Extensa 5235.

Am inteles tot din povestirile clientului multumit ca este recomandat ca macar o data pe an sa mergi cu laptop-ul la curatat pentru a prelungi durata de viata a unora dintre componentele. Si-n plus o curatare periodica iti poate aduce satisfactia ca daca ceva este in pragul unui colaps o poti descoperi mult mai devreme si o poti remedia sau chiar schimba pentru a nu defecta un intreg sistem. Mai bine schimbam pe ici pe colo din timp, astfel incat sa nu investim o suma mare intr-un timp foarte scurt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.