Eu sunt rasist, tu esti rasist…. noi suntem tigani

Uneori am impresia ca sunt rasist. Alteori cand sunt nationalist cred ca asta implica si faptul ca trebuie sa fiu rasist.

Citesc si ma minunez cum lumea se inflameaza si discuta aprins pe marginea rasismului(vezi 1,2,3,4). Tone de comentarii care mai de care mai elevate si care sa surprinda o substanta cat mai concreta a nuantei rasismului pentru nimic.

Poti sa o urasti pe Romica Puceanu ?

Nu, nu poti mai ales cand o vezi cum isi asuma tigania in care traieste, nu si-a zis rom, romanes, romulan…si-a zis tigan. Cum sa nu te indragostesti de un om care spune cu atata iubire ca e “nascuta pe piatra Bucurestilor”, cum sa urasti o etnie doar pentru ca niste unii “fac tiganie mare la Sala Palatului, la Miss Piranda”, cum sa urasti ungurii pentru ca Marko Bela vrea autonomie, cum sa urasti evreii pentru ca stiu sa faca afaceri mai bine ca tine, cum sa…. si lista poate ramane deschisa, dar oare cine e vinovat ?

2 Replies to “Eu sunt rasist, tu esti rasist…. noi suntem tigani”

  1. Asa e… cum? Si uite ca punctual se poate, dar daca iei situatia pe de-a intregul nu ai ca rezultat “rasism” ci manifestari punctuale ale lui.

  2. Pai si atunci cand vorbim de rasism ca eu tot nu inteleg ?

    ..conform wikipedia “Rasismul reprezintă un grup de atitudini care îşi au sursa în convingerea că diferenţele sociale şi culturale se explică prin diferenţe biologice şi ereditare”…deci daca suntem mai multi care ne revoltam impotriva uneia dintre diferentele mai sus amintite suntem rasisti sau suntem doar niste manifestari punctuale ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.