George Soros, Euro si istoria Lirei sterline

Teoria economica spune ca e destul de greu sa misti masa monetara a unei tari intr-o directie sau alta. Trebuie sa misti o masa de 15 % din masa totala a monedei respective existente la un moment dat in circulatie. A existat o zi in care s-a destabilizat o moneda(Lira Sterlina) vizibil, in istorie i se spune Black Wednesday.

Astazi recitind articolul din Hotnews, preluat din Wall Street Journal, despre cum vrea sa aduca George Soros paritatea EUR/USD de la 1,36 la 1,00 m-am intrebat cui serveste acest fapt:

1. Americanii nu cred ca le-ar conveni sa aiba o China mai puternica avand in vedere ca au cea mai mare masa de dolari din lume, din cate stiam ultima data.

2. Europenii nu-si doresc sa aiba o moneda instabila in raport cu dolarul, ca doar au facut-o pentru a diminua efectul speculei pe dolar.

3. China ar fi cea mai castigata din aceasta miscare, intarindu-se si mai tare in randul Superputerilor lumii.

Si atunci cine mai are interes?

Avand in vedere ca alaturi de Soros sunt implicate si fonduri americane oare sa fie a doua lovitura pentru economia mondiala care sa dea o scanteie pentru un eventual consum de materiale de razboi?

Personal cred ca Soros poate misca piata, ce nu inteleg este cui foloseste in afara de lui personal ca jucator in piata.

2 Replies to “George Soros, Euro si istoria Lirei sterline”

  1. Pingback: Fanel.ro | Fanel.ro

  2. Pingback: EURO vs USD si Grecia vs Germania | Stefan Manea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.