Internetii de Ieri si Azi

Sursa: grimcris.com
Sursa: grimcris.com
Am dat cautare dupa diverse cuvinte cheie pe google in sectiunea bloguri si am aterizat undeva in 2006-2007. Am revazut modul in care se scria atunci. Pe vremea aia lumea inca scria de placere si nu facea toata lumea agregare de stiri lipsite de poveste, doar pentru trafic si ranking.

Lupta se dadea pe pozitionare in piata nu pe cat vindeam sau cat cumparam in piata. Era distractiv pentru ca dincolo de cei care incercau sa iasa la suprafata prin tabloidizare gaseai si exemple pozitive care lucrau chiar adevarate jurnale. Timpul a scurs esenta bloggingului transformandu-ne pe toti in tabloide ieftine gata oricand sa imbratiseze o firma sau alta, chiar daca in trecut o spurcam in discutii de mirc, irc, mess, gtalk, blog, forum etc. etc.

Ne conflictualizam din orice rahat si uitam sa scriem cum scriam pe vremuri cu nerv si lipsiti de “contract”. Unii au utilizat porn-ul pentru a se ridica si acum incearca sa dea porn-ul pe un costum si-o agenda de consultant, altii au scris frumos si au fost dezamagiti. Dar cu totii am pierdut legatura cu realitatea incercand sa construim o plasa pentru un eventual client. Am dat totul pentru o carte si cartea ne-a transformat in ceea ce am urat cel mai mult: o sluga a nevoilor.

2 Replies to “Internetii de Ieri si Azi”

  1. Eu zic ca si acum se scrie din placere…
    Tu nu scrii din placere, scrii pentru a satisface nevoile unui “beneficiar de contract|”?

  2. @anna: Corect se scrie din placere, doar ca oamenii astia nu sunt luati in seama de malaxorul pietii care scoate la suprafata agregatoarele de informatie, aceeasi informatie pentru trafic.

Leave a Reply