La cantatul de aur al cocosilor

“La cantatul de aur al cocosilor….” (…)…de cand m-am trezit imi suna in cap melodia asta:

[melodie lipsa din cauza de negasit autor si nume de cantec, dar cu ajutorul vostru sper sa completez aici spatiile punctate dintre parantezele drepte …………………………………………………………..]

Later EDIT: Multumesc celui/celei care s-a semnat  Gabi in comentarii si mi-a luminat enigma. Melodia se numeste Efigia si este  a celor de la Savoy. O adaug mai jos pentru auditie. 

 

,dar ce e ciudat e ca nu suna toata piesa ci doar versul din titlu. Ce e cel mai obsedant e ca nu mai stiu cine canta melodia din care face parte versul asta si nici cum se numeste.

Ce ar putea sa insemne cantatul asta de aur al cocosilor? O fi legata de vorba aia romaneasca ca cine se trezeste de dimineatat departe ajunge si aici cocosul are rol de element imperativ, el trezindu-te pentru a te apuca de lucru? Cred ca e un semn sa las poezia si sa reintru in pragamtismul vietii de zi cu zi.

Daca stie cineva melodia si cine o canta este rugat sa-mi curme suferinta printr-un comentariu :))

5 Replies to “La cantatul de aur al cocosilor”

  1. Melodia apartine grupului “Savoy” , care la vremea respectiva era formatia oficiala a U.T.C. , asta ,permitandu-i accesul la niste scule decente , inregistrari “Electrecord” si turnee . Sa ne intelegem , nu-i blamez pe baieti ; la vremea respectiva era unul dintre grupurile de “top” , cu profesionisti in componenta si cu o muzica apreciata de o mare parte a auditoriului din epoca . Lider era Marian Nistor .https://www.youtube.com/watch?v=sO-hJFDQuwY , asta e una ditre cele mai cunoscute melodii ale lor !

  2. Multumesc frumos pentru raspuns. Chiar aveam nevoie de raspuns pentru treaba asta! Mult succes in activitatile dvs.

  3. Versurile exprima faptu ca stramosii nostri au fost iubitori de tara, si si-au aparat pamantul si drepturile luptand… Am intrat in istorir calare cu sabia in mana, nu in genunchi ca cei ce ne con duc astazi si ne fac sa ne roseasca obrazul de rusine, in frunte cu asazisul presedinte… Nu sant demni de aceasta tara iar poporul acesta ar trebui sa fie mai intelept cand alege conducatorii… Cu drag…

Leave a Reply