Lehamite, Economie, Talent, Antreprenoriat, Limitare

Sursa: Personalitate Autentica
Sursa: Personalitate Autentica
Lehamitea m-a cuprins cand am vazut ca “evanghelistii” proorocesc din carti care trebuiau scrise in viitor si prezentul imi ofera doar posibilitati de miscare stanga-dreapta usoare, caci prapastia ma poate inghiti in orice clipa. Mi s-a vorbit de nise, dar nu mi s-a vorbit de investitie. Toata lumea scoate bani din piatra seaca, dar nimeni nu povesteste despre resursa cea mai de pret pentru succesul lui in business-ul pe care tocmai l-a inceput: P.C.R =Pile Relatii Cunostinte.

Economie e atunci cand nu te caciulesti sa fi si administrator si asociat unic si femeie de serviciu intr-o firma. Daca ai de gand sa faci un business de succes asumati doar un rol, restu trebuie sa fie jucat de cu totul si cu totul alt actor. Este bine ca cel care incepe business-ul sa aibe mintea limpede pentru a putea lua deciziile neinfluentat sau stresat de mici frecusuri de hartogaraie. Un cap linistit cu idei bune face mult mai mult decat reducerea cheltuielilor cu salariarea unor personae competente sa-ti faca niste job-uri pe care mintea ta de roman crede ca poate sa le faca el pe toate, stiti multilateraldezvoltat al lui Ceausescu.

Talent trebuie sa ai ca sa izbandesti in afaceri. Daca din prima afacere ai luat un mare sut in fund, nu te dezechilibra. Ridica-te si analizeaza de ce si apoi treci la treaba si reia toate punctele bune, modificand partile rele in rationamentul afacerii. S-ar putea sa descoperiti ca nisa pe care v-ati orientat sa nu fie nisa unde aveti un talent innascut, reevaluati nisa si canalizati-va spre ceva care va provoaca si placere. E adevarat o pasiune transformata in munca isi pierde gradul de pasiune si devine rutina, insa in afaceri e bine sa te orientezi spre ceva la care te pricepi.

Antreprenoriat face toata lumea, doar unii reusesc. Exista un moment in care ai senzatia ca a prins ideea ta si ca o sa faci succes maxim cu ea, dar la momentul urmator se dezumfla ca un balon intepat cu un ac. Antreprenoriat nu se poate face fara un plan de investitii, fara investitiii clare si un scop definit inainte de a incepe munca. Heirupismul tipic romanesc nu tine loc de toti pasii pe care i-am dat mai devreme si nici bani de investitii. NU poti face un proiect de succes prostind lumea sa munceasca pentru tine doar pentru CV-ul lor, mai devreme sau mai tarziu constiinta stomacului va atarna greu in alegerea de a mai lucra sau nu cu tine pe gratis in timp ce tu te umflii in pene despre cat de mare scula de antreprenor esti matale.

Limitarea unor idei intervine atunci cand incepi un proiect si nu prevezi esecul. Esecul este cel mai mic castig dintr-o investitie daca-l analizezi ca o lectie pe care viata ti-a oferit-o. Acum ma simt limitat pentru ca dincolo de idei si de esecurile pe care le-am tot trecut, viitorul nu-mi ofera o perspectiva de investitie viabila care sa o pot nota cu o probabilitate mare pentru a o aplica. Sufar de frica investitiei a banilor altuia si se pare ca frica asta este un neajuns al educatiei precare pe care am primit-o in familie pe linia de afaceri, economie, investitie.

Sursa foto: Personalitate Autentica

Leave a Reply