Manele intre antimanele si promanele

S-ar din pagina in pagina si ochiu ager citeste tot ce prinde. La un moment dat mintea imi zboara departe pe campiile patriei. Ma plictisesc de tot ce vad, inchid toate ferestrele….vreau ceva care sa ma faca sa rad, care sa ma faca sa uit, care sa ma destinda. Deschid Youtube-ul si caut dupa diverse cuvinte cheie : cafe deko, standup…bullshit deja stiu toate alea de pe acolo, nu mai e nimic nou…la un moment dat dau de un filmulet antimanele. Ma arunc sa-l vad ca sa vad ce le mai bese mintea la unii si la altii…jenibil ca intotdeauna, niste unii care fac caterinca de manelisti.

E cool, e trendy, e la moda sa ne luam de ei. Inca o echipa de baieti care zic sa stopam prostia bla bla bla tot felul de mesaje subliminale de suprafata.

Inchid, deschid un playlist la intamplare si stau si ma Intreb:”Ma decat sa se strofoace astia sa se filmeze cu camera sa se scalambaiasca ca niste maimute retarde nu mai bine stateau ei in banca lor?”

Nici eu nu-s de acord cu indobitocirea la care s-a ajuns, nici eu nu-s de acord cu unele lucruri, dar daca tac si accept asta in inseamna ca sunt unii dintre ei.

Si daca iau atitudine ce daca? Ce se poate intampla? Cum pot eu sa modific comportamentul unui om care nu prea a invatat multa carte si care iubeste acest gen muzical? E felul lui in care se poate exprima. Societatea e de asa natura incat maneaua e necesara sa-i acopere o nevoie.

Vrei sa faci ceva interesant alearga din sat in sat si prezinta oamenilor diverse lucruri pentru a-i atrage in capcana pozitiva a cititului, da nu te prosti crezand ca tragi semnale de alarma. Poate cu astfel de atitudine sa tragi cel putin semnale de alama si sa pui umaru la indobitocirea in masa a semenilor tai.

….si la final Petre Tutea vorbind despre Mihai Eminescu:

4 Replies to “Manele intre antimanele si promanele”

 1. Dap, ai dreptate. Dar românilor le e mai ușor să bârfească și să se..scălâmbe, decât să facă ceva constructiv. Așa procedează în general nu numai într-un anumit domeniu. Cică ei iau viața-n râs.. Mă gândesc cum va fi când și viața va dori..răzbunrea ei..?

  Thornofrose’s last blog post..O dimineață cu mine!

 2. Nu le e greu, pur si simplu nu vor sa o faca.

  Nu e vorba de greutate cat e vorba de dorinta.

  Romanii sunt nascuti sa se vaite si sa nu munceasca sau la polul opus sa munceasca ca prostii fara logica(vezi Dorel style)

 3. Pe mine ma misca imaginile cu el in ultima parte a vietii in care a mai fost filmat.

  Si cand te gandesti ca astia nu aveau nevoie de bani ca sa aiba etica, noi in ziua de azi nu putem sa avem etica fara sa avem bani cum tot aud mai des.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.