Marea Singuratate – ep. 1-

Cine sunt?
O intrebare stupida pe care scoala a dezbracat-o ca pe o tarfa si a aruncat-o in valurile vietii. Da chiar asa cine sunt eu? Eu sunt nimeni, eu sunt un Hater, eu sunt o pusca care nu are gloante si nici tragaci, doar un cap de clown care care se balabane in teava pustii.

Aidoma saltimbancilor din targuri si de la castelele medievale sunt doar o caricatura care face lumea sa rada, sunt o urma de om care trece pe strada pe langa tine. Tie nu-ti pasa, lor nu le pasa, mie nu-mi pasa, oare trebuie sa-i pasa cuiva despre viata unui om?

Acum cateva zile intr-un cadru restrans de necunoscuti cineva edita o idee cum ca lumea nu trebuie sa aiba legislatie, lumea trebuie sa simta si raspunda pozitiv….tzeapa lumea in care traim nu este si nici nu poate fi asa, suntem animale sociale care se ghideaza dupa bani, banii dau putere, banii dau tonul, banii fac showul…daca scoti banii din ecuatie raman orgoliile, daca acoperi orgoliile dai de egoism. Da asta suntem munti de egoism ghidati in viata de bani. NU cer pareri, nu emit axiome, nu cer sa ma credeti pe cuvant cer doar sa fiu citit si ascultat.

De multe ori am emis pareri care unora le-au parut iesite din comun, de multe ori am muscat cuvinte care au durut, de multe ori m-am contrat pentru ca STIU. Stiu ca asa este, ceva intern, ceva etern imi determina stimuli sa simt ca asa va fi. De cate ori m-am inselat? De putine ori. de cele mai multe ori fiindu-mi frica sa mai emit pareri pentru anu atrage URA, MANIE, DURERE, TRISTETE. O sa spuneti uite-l si pe asta ce modest este! NU pretind sa fiu consdierat modest, nu sunt, sunt al dracu de orgolios, sunt al dracu de mandru si ma simt al dracului de bine in pielea mea. DE multe ori incerc sa-mi educ iesirile si sa ma calmez, dar ceva ceva intern nu ma lasa, nu-mi da pace, e exact cum vedeti in scenariile hollywood-iene cand un dracusor si un inger isi expun pozitiile si subiectul alege. Dar din toate acestea nimic nu e mai important de tinut minte decat: ura, mania, durerea, tristetea.

Viata a devenit o mare, o mare in care delfini nu-si fac aparitia. E o apa murdara in care bucuria, respectul si bunatatea sunt alge ce zac pe fund, unde vietatile mortraiesc. Ai putea zice ca e o mare moarta daca n-ai vedea viermuiala care o macina.

Cu ce ramai?
Cu ce ramai daca faci toate cele ce le faci zi de zi? Cu nimic, 6 cuie 4 scanduri …hrana pentru viermi. Si copiii tai pentru care te omori tot acolo ajunge si apoi pentru ce sa calci in picioare pe altii pentru ai vedea pe ai tai sus? Si revenim la ura, manie, orgoliu, egoism.

Ma intorc la o poveste Biblica in care Omul sfant este omorat pentru iertarea pacatelor lor in schimbul unui anume Barabas. Trist dar adevarat HOMOsapines, acest om care gandeste, a dat gres. Normal la trei abateri ar trebui sa fim eliminati, din cate stiu se presupune ca mai avem doar o sansa? Ce facem daca stim asta? Nimic viata merge inainte meschin si semidoct intr-un bal mascat petrecut intre un mall si un hypermarket cu un drum triumfal intr-o zona exotica pentru recreere.


Cantecul streinatatii – TUDOR GHEORGHE
Asculta mai multe audio Muzica

3 Replies to “Marea Singuratate – ep. 1-”

  1. Pingback: Marea Singuratate – ep. 2-

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.