Muzica mea de suflet

Viata m-a facut sa am prieteni din diverse paturi sociale si cu diverse inclinatii spre a asculta o muzica sau alta.

Muzica populara si muzica de pahar am auzit-o la ai mei in casa prima oara.


Ileana Sararoiu
Asculta mai multe audio Muzica


ionel ionelule
Asculta mai multe audio Muzica

Pe vremea lui Ceasca se adunau uneori la tata prietenii lui din copilarie si ascultau la magnetofonul vechi inregistrari de la Europa Libera cu muzica faina: Deep Purple, Black Sabbath, The Who.

Era o placere sa-i vezi discutand despre formatiile cu nume ciudate si muzica zgomotoasa sa rasune din magnetofonul rusesc care ajunsese in pozitia ingrata de a sluji interesele capitaliste: muzica rock.


Deep Purple – Smoke on The water
Asculta mai multe audio Muzica

Al meu tata avea/are si benzile lui unde cand suntem/eram in familie, cadru restrans, mai auzeai/auzi o muzica populara inregistrata de la Tezaur Folcloric sau o Gabi Lunca cantand de ale sale doruri de mama sau de copiii ei plecati de langa ea.


Gabi Lunca – Anii mei si tineretea
Asculta mai multe audio Muzica

Mai tarziu am inceput sa-mi petrec verile la tara ascultand la casetofoane poloneze inceputurile a ceea ce va purta mult mai tarziu numele de manea: Azur cu a lui Mona care se marita, Albatros cu hai liberare la fiecare contingent care trecea prin sat, Zorile din Galati cu a lor bicicleta si domn politist, Lambada post revolutionara sau celebra Cenusareasa tot a Azurilor.


Azur -Mona
Asculta mai multe audio Muzica

De mic am fost dizidend. In anii 89-90 cand trebuia sa merg la gradi ca toti copiii de 5-6 ani, m-am opus cu vehementa acestei practici. Motivul: “Gradinita arata aiurea si cum nu stiam pe nimeni pe acolo, avand in vedere ca la mine in bloc nu prea aveam copii leat cu mine. Asadar cu argumente usor isterice printre planseturi si ragaieli, ai mei n-au scos-o la un numitor comun cu mine. M-au invatat sa lucrez cu aragazu’ si ma lasau jumate de zi singur in casa cu jucariile si TV-ul pornit. Asa am reusit sa imbratisez muzica clasica, muzica pe care n-o mai auzisem in casa pana atunci. Ma jucam cu jucariile si pe fundal vorbea Iosif Sava de la celebra emisiune de muzica simfonica de la 13:30 daca imi aduc bine aminte. Asa am invatat sa iubesc eu si muzica clasica. Mult mai tarziu prin clasa a 4 a prima caseta pe care mi-am cumparat-o din banii de buzunar a fost Vivaldi cu ale sale Anotimpuri. Am adormit cu ea in casetofon la prima ascultare :D.


Vivaldi-vara
Asculta mai multe audio Diverse

Si iaca am crescut, vorba lu Creanga, si am ajuns pe la scoala, am inceput sa balauresc prin oras, sa zbor printre blocuri de nebun cu colegii de scoala si sa ascult muzica HipHop. Imi aduc si acum aminte cum ascultam casetele inregistrate tot de noi de la radio cu diversi: BUG Mafia, Parazitii de inceput, La Familia cu ai lor parai falsi.


BUG mafia-poveste fara sfarsit
Asculta mai multe audio Muzica


La Familia – Tupeu De Borfas
Asculta mai multe audio Muzica

In liceu am inceput sa frecventez grupuri de rockeri si folkisti. Deja e perioada in care incep sa revina amintirile din copilarie cu Deep Purple, Santana, The Who. Atent supravegheat de ai mei colegi de liceu am descoperit Manowar, Metallica, Maiden, Slayer, Megadeth…era ceva nou, ceva care suna bine si prin care faceam trimitere la amintiri din trecut. Practic amintirile din copilarie primeau Trackback :))=)).

Asadar pe langa acestea am inceput sa ascult cu placere si Vali Sterian, muzica cenaclelor, Alifantis, Ada Milea, Dani Fat, etc. etc. cam tot ce misca si misuna la Om Bun in perioada aceea.


Manowar-Brothers of metal
Asculta mai multe audio Muzica


Valeriu Sterian__Ruga
Asculta mai multe audio Muzica

Tot in liceu am deprins si ascultarea anumitor melodii din partea extremista de dreapta a istoriei Romaniei. Muzica de front din lupta de eliberare spaniola din 1930 sau muzici legate de Maresalul Romaniei(singurul?!?) care si ala saracu e cenzurat, dar nu discut de ce si-n ce conditii, pentru ca nu face subiectul discutiei noastre.

Acum ascult cu placere daca am starea necesara orice fel de muzica.


Make&Folk Band Imperfect – Colind pentru prieteni
Asculta mai multe audio Divertisment

Cam asta e muzica mea de suflet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.