Nicaieri nu-i ca acasa!

sau Dileme noctambule

De 2 saptamani sufar de insomnie. Adorm undeva in 22:00-23:00(daca adorm) si ma trezesc la 1:00 -2:00 etc. De ce? N-am sa pot pricepe. Am eliminat tot ce putea fi considerat daunator unui somn linistit, ba chiar am adaugat diverse ceaiuri “tamaduitoare”….poate la altii.

De fiecare data gasesc cate o problema existentiala care sa-mi perturbe tucahara cu 3 suruburi de pe o perna pe alta. Am realizat ca acasa e cel mai misto!

La ce ma refer? La acel acasa unde te simti tu ca acasa. La locul unde te simti bine cu ai tai, la locul unde desi te certi cu ei, a doua zi va vedeti de ale voastre si vorbiti ca si pana acum.

Noua ca tara ne lipseste o educatie a unui Acasa. Noi ne simtitm bine in alte locuri si ne plangem tot timpul ca acasa e nashpa, ca acasa suck’s big time(pentru romenglezi), dar noi astia smiorcaiti nu facem nimic pentru ca acasa sa fie ceva frumos.

Spre exemplu:

  • N-ai sa vezi in Romania un tata care nu-si ia la omor fiica ce tocmai a venit cu burta la gura din cauza de nu utilizat prezervativ.
  • N-ar iesi romanu’ urban sa-si dea zapada din fata curtii pentru ca evident tre sa o dea ADP-ul.
  • N-ar strange gunoiul dupa ei dupa ce se destrabaleaza la picnic(Asta e romanesc sau tot romengleza de baltoaca? Blegoo ai legatura).
  • Nu s-ar desprinde de TV si berea lui preferata la Pet ca sa se joace cu copilul pe care el si doamna lui vaca l-au facut.
  • N-ar vota ca un dobitoc cu cine ii zice la televizor fara sa filtreze informatia pe care televizorul i-l ofera.
  • Nu s-ar uita la hidosenii de programe gen: Schimb de mame, Schimb de soacre, Gangbang cu soacre, Viol Direct sau cine stie ce Manelebingo.

Ahhh! Si acum carcotasii imi vor spune: Ba romane si tu te plangi, ce ai facut mai devreme?

E adevarat ma plang, ma plang pentru ca zilnic aud de cel putin 3-4 ori aceeasi replica:”Daca Cutarescu face aia, emigrez!”. De ce? De ce sa emigrez daca Cutarescu e bou? De ce nu emigreaza Cutarescu daca e smecher sau Hai sa-i facem viata grea lui Cutarescu pana ne lasa in pace.

Eu nu voi emigra. Pentru mine acasa e Romania, dar nu Romania asta Fast Food, ci Romania aia a mea cu mosii mei, cu muzica mea sau cu angoasele mele.

Acasa pentru mine e Acasa. Pana acum 3 ani Acasa reprezenta un apartament si nu m-as fi mutat nici in ruptul capului. Acum Acasa are un cu totul alt inteles. Acasa trebuie sa fie dragoste, acasa trebuie sa fie o familie, acasa trebuie sa fie un cuplu fericit, acasa trebuie sa fi….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.