O izolare fonica eficienta – in ce consta structura masa – resort – masa?

Daca iti doresti sa iti izolezi fonic peretii trebuie mai intai sa intelegi principiul de functionare si rolul materialelor care au rolul de a stopa vibratiile care se propaga de o parte si de alta a structurilor de constructie fie ca este vorba despre pardoseala, perete sau tavan.

O problema frecvent intalnita in lipsa izolarii fonice este sesizarea zgomotelor transmise prin pereti. Aceste structuri sunt adesea intalnite la bloc. Datorita articolelor profesionale de izolare fonica, undele sonore transmise prin cavitatile de aer sunt eliminate, dar trebuie urmati cativa pasi esentiali pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Ce trebuie sa contina o camera izolata fonic? Ei bine, in cele ce urmeaza, cei de la Emexon System recomanda tuturor clientilor interesati urmarirea unor criterii de baza atunci cand isi doresc o izolare fonica eficienta. In plus sunt oferite si exemple de materiale izolatoare fonic profesionale care sa te ajute atunci cand incepi o asemenea lucrare.

Structura masa – resort – masa – de ce este importanta?

O izolare fonica eficienta include patru pasi importanti pe care trebuie sa ii urmaresti. In randurile urmatoare vor fi prezentate aceste aspecte pas cu pas pentru a-ti forma o mai buna privire de ansamblu.

                *Cuplarea elastica

Cand te gandesti ca vrei o izolare fonica, scopul principal este de a elimina transmiterea vibratiilor de sunet. In acest sens, un prim pas consta in cuplarea elastica. Cei de la Emexon System recomanda utilizarea bridelor si amortizoarelor acustice SENOR. Acestea joaca rolul de a ameliora zgomotul structural. Materialele profesionale de acest tip le gasesti pe site-ul oficial emexon.ro.

                *Absorbtia fonica

Zgomotele pe care doresti sa nu le mai auzi sunt cauzate de faptul ca rezoneaza cu aerul inchis. Acest aspect poate fi rezolvat cu ajutorul unor materiale cu proprietati fonice. Care sunt recomandarile celor de la Emexon System?

Materialele fonoabsorbate se impart in doua categorii si anume:

*Materiale fibroase – bumbac reciclat, vata minerala sau pasla. Densitatile trebuie sa fie intre 40 – 90kg/mc.

*Materiale cu structura celulara deschisa – cei de la Emexon recomanda spuma Basotect melaminica si placile Stratocell Whisper.

                *Amortizarea vibratiilor

Pentru o absorbtie fonica eficienta si o cuplare elestica a absorbtiei este recomandat sa fie reduse vibratiile din gips carton. Membrana autoadeziva Tecsound vine in completarea pasilor anteriori, amortizand vibratiile considerabil. In plus, modul in care este conceput acest material nu va adauga o grosime vizibila structurii.

                *Cresterea masei

O izolare fonica eficienta inseamna si adaugare de greutate plafoanelor sau peretilor acolo unde este necesar. Cei de la Emexon System recomanda utilizarea placajelor din gips carton, OSB și cele din gips SoundBoard.

Transmiterea sunetelor se realizeaza atunci cand peretele sau structura este miscata de vibratii, iar pentru acest lucru este nevoie de imbunatatirea greutatii.

Pentru a realiza o izolare fonica eficienta, cei de la Emexon System ofera informatii despre cum sa utilizezi materiale profesionale de izolare si ce specificatii trebuie sa urmaresti pentru a achizitiona produse de izolare care sa duca la indeplinirea cerintelor vizate.  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.