Pariurile sportive si dependenta de ele

Jocurile de noroc au fost intotdeauna un magnet pentru toata lumea. Fie ca esti dependent de loto, fie ca esti cu pariurile sau daca tranzactionezi pe Forex, in toate acestea trebuie sa inveti jocul rabdarii si al optimizarii riscului.

Ce vreau sa spun prin “optimizarea riscului”? Pai e simplu. In momentul in care intri intr-o actiune, trebuie sa vezi cat esti dispus sa pierzi, pentru cat vrei sa castigi. Azi vom analiza Pariurile sportive.

In pariurile sportive o “optimizare a riscului”, pentru un castig mare, se calculeaza in meciurile pe care le joci. Pentru un castig mediu trebuie sa mergi pe o strategie de a paria, pe rezultate cu risc mediu si mic. Astfel vei avea mai multe sanse de a castiga bani, pe pariuri mai mici, dar si cu risc mai mic. Pentru un castig mare trebuie sa calculezi un pret mai mare si sa pariezi pe meciuri importante cu miza mare. Dar atentie, aici trebuie sa cantariti foarte bine toti factorii care ar putea reprezenta un pericol. In momentul in care introduci bani multi, in raport cu nivelul tau emotional de investitie, trebuie sa calculezi foarte bine riscul la care te expui. Punand la nimereala niste rezultate, fara un calcul prealabil, poti ajunge sa pierzi suma investita in joc.

Pentru a ajunge la un echilibru emotional bun in ceea ce priveste pariurile, trebuie sa testezi limitele suportabile de pierdere/castig. Fiecare are un prag psihologic al pierderii/castigului peste care daca trece nu mai are control asupra riscului pe care si-l asuma. Cu cat pierzi mai mult cu atat esti tentat sa investesti mai mult pentru a recupera paguba, dar si pentru a castiga “POT”-ul cel mare, dincolo de aceasta limita personala, intri pe un taram incert in care visele de castig iti obtureaza buna judecata in ceea ce priveste sansele tale reale. In schimb, castigul mare dintr-o actiune intamplatoare, iti poate ridica mult respectul de sine, oferindu-ti o falsa plasa de siguranta a succesului pe viitor. Vei fi tentat sa investesti la intamplare si fara marja de siguranta, doar pentru ca in trecut ai avut aceasta mare bafta, chiar daca pierzi, vei zice ca e doar trecator si ca la un moment dat vei da iar lovitura. Din punctul meu de vedere castigul neasteptat este mult mai nociv decat pierderea succesiva!

Atentie nu lasa emotia sa-ti cuprinda mintea si sa te viseze deja castigator. Marii antrenori si marii pariori din lume au reusit sa aibe rezultate datorita perseverentei si tenacitatii cu care au studiat hobby-ul/meseria pe care si-au ales-o. In fata unui pariu sportiv, tu esti ca un pescar care asteapta in stuf sa vina pestele cel mare. Daca faci zgomot. el se sperie sau s-ar putea sa nu ai rabdare sa-l astepti. Daca ai calcat pe un bat, pe care nu l-ai luat in calcul. Iarasi o sa se sperie si o sa fuga

Asa ca hotaraste ce vrei! Sa fii un pescar care se intoarce acasa cu plasa goala si cu o poveste inventata sau vrei sa te intorci acasa cu prada care sa-ti certifice povestea?

7 Replies to “Pariurile sportive si dependenta de ele”

 1. Pingback: “Gambling for redemption”

 2. La pariuri sportive intotdeauna vor pierde cei care isi pierd rabdarea. In mod normal, poti ajunge la un castig constant(variabil, dar cat de cat constant pe termen lung) daca incerci sa iti impui o strategie de care sa te tii cu dintii.
  Daca studiezi bine, e imposibil sa nu poti sa scoti o rata buna de meciuri pronosticate corect pe termen lung. Greseala vine insa cand pariorul se arunca dupa mai mult, cand nu mai tine cont de propriile reguli, cand si-a facut strategia pentru un risc si se arunca la altul mai mare (din moment ce risti mult, nu iti convine sa castigi doar un pic automat). Iar atunci doar norocul te salveaza, iar el nu prea e asa prezent la pariuri sportive :P contrar ceea ce ar spune unii.

 3. @Cristi: Norocul iti da betia puterii si te face sa risti mult fara strategie, practic mergi “la bulan” cum se spune in vorbirea de strada.

 4. Foarte frumos post si direct la subiect. Nu sunt sigur daca acesta este într-adevar cel mai bun loc de a cere, dar unde pot angaja scriitori profesionisti? Thx:)

 5. Pentru cei care sunt dependenti de pariuri, pentru cei care au pierdut sume uriase de bani, pentru cei care cred ca succesul si bogatia vin dintr-o munca atat de usoara, va rog cititi acest comentariu. S-ar putea sa va schimbe viata radical.
  Si eu am fost un parior si inca mai pariez, dar sume mult mai mici. Va inteleg suferinta si stiu ca efectiv va arde daca nu jucati. Fratilor ganditi-va ca daca nu va lasati, puteti ajunge nu in strada, ci in eternul necunoscut. Pariurile si jocurile de noroc reprezinta un mare pacat care este pomenit si in biblie. Pentru viata voastra de dincolo, aveti grija si eliminati acest viciiu pana nu e prea tarziu.

 6. Salutari.
  Pasionatii de tenis, badminton, baschet, fotbal, cei care doresc sa-si intretina forma fizica cu accesorii fitness, de antrenament si medicale va invit sa ma contactati si va voi oferi produse import Austria la un accesibil.
  Magazinul online: http://www.pros-pro-shop.ro/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.