Poporul rus si greselile trecutului

Pana mai ieri uram de moarte as putea spune poetic poporul rus. Cum sa nu-l urasti cand te uiti in spate si vezi cum a trecut tavalugul rusesc peste cultura romaneasca?
De ceva timp cochetez cu ideea de a afla mai multe despre ei. Totul a inceput intr-o seara cand citeam o biografie wikipedia a lui Hitler, dupa care am trecut la Stalin, am poposit in povestea lui Lenin si am coborat la batranul calugar Rasputin.
O serie de criminali care au avut vieti dezordonate si care s-a facut greseala ca la un moment dat sa li se dea putere pe mana. Bastarzi din combinatii periculoase in razboaie stupide. Si acum mai au ramasite de dezaxati, dar parca incepe sa se sfarseasca. Oare sa inceapa sa treaca efectul poverilor crimelor facute de inaintasi lor?

Poporul rus are capacitatea de a se regenera si de a renaste ca un popor puternic. Lumea ii catalogheaza inca comunisti, poate asta sunt sau poate asta vor sa fie. Vin si intreb voi in ce traiti acum? Oare capitalismul vostru e chiar atat de liber pe care pare? sau constrangerile bazate pe politica minoritatilor va transforma intr-o masa de manevra care accepta regula jocului fara sa carteasca.
Rusii au ales inca mana de fier contra capitalismul de cumetrie pe fata.
Atentie, mare atentie…o forta care a fost atata timp amortita reinvie odata cu prima raza de soare care-i mangaie rugina de pe contacte.
Culmea cei care vor face asta posibil este tara care se considera pe nedrept descoperitoarea DEMOCRATIEI si a LIBERRTATII DE EXPRESIE, cea care a impus libertatea cu arme si plumbi. Cea care a introdus calea ferata pusa direct “pe oase de indieni”. Cea care a aparat minoritatea Indiana introducand-o in tarcuri si pazind-o sa nu iasa in lume lor mult prea libera. Cea care a ridicat desfraul la mare arta si a trimis-o in europa sa se dezvolte. A fost atat de slaba incat nic raul nu a stiut sa-l propage cum trebuie, tot aici in Europa a cunoscut apogeul celor mai sangeroase si mai “eficiente” metode de aplicare.

Planul Invatatorului a inclus toate aceste etape de miscare a lumii. Matematic, fizic si stiintific toate ne arata ca orice coboras are si un suis, istoria se imprima in orice si nu da voie celulelor sa moara pana nu incearca revenirea(“Speranta Moare Intotdeauna Ultima”)….Rusia conform hartii spirituale a atins punctul minim posibil, trebuie sa revina pentru a echilibra fortele.

Echilibrul este cel care ne da voie sa avansam si cel care ne face sa ne reintoarcem mereu in acelasi punct pentru a lua mereu si mereu de la capat, de la capatul echilibrului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.