Religia acest refugiu egoist….

Zilnic ma lovesc de crestini. Ii stiu eu, ii stii si tu, ii stim cu totii. Ei sunt pe strada si executa cruci la fiecare lacas de cult prin fata caruia trec, ei sunt cei care tin post si se roaga cum au invatat fiecare la Dumnezeu.

Nu sunt aici sa neg existenta lui Dumnezeu sau sa o aprob. Sunt aici sa constat ca de 2000 de ani noi nu am invatat ce trebuie sa facem, doar facem chestii pe care presupunem ca ar trebui sa le facem.

Repetam ca dobitocii aceleasi si aceleasi greseli: ne cretinizam copiii sa se teama de Dumnezeu si sa nu vada inainte evolutia.

Ne ascundem in spatele puterii si numelui acestiu Supra-Om pentru a ne trasnforma noi insine in dicatatori. Parintii sunt prima veriga slaba din acest lant vicios. Ei sunt cei care ne ofera Catusele cunoasterii si bilele amaraciunii in primi ani de viata. Ei ne dau impulsul de a duce mai departe proasta crestere in ceea ce priveste relatia OM-Dumnezeu.

De un egosim feroce, pentru ca nu putem sa razbatem si sa avem si un punct de vedere bazat pe argumente ne folosim de tertipuri din ce in ce mai jalnice: ma doare, ma faci sa sufar, Dumenzeu e sus si te vede….asta ultima e edificatoare pentru cineva crescut cu Frica lui Dumnezeu. Din momentul in care a spus aia egosimul persoanei din fata si-a facut datoria, a castigat lupta cu minciuna, el este unicul invingator din discutie desi nu a avut argumente, el este cel care aduna laurii unei discutii ratate si incheiate in ura si frica.

Hai sa nu ne mai cacam pe noi si sa recunoastem ca sunt niste frustrati care n-avem scrupule sa manjim cuvantul Domnului pentru a castiga o batalie in numele egosimului feroce care sta in noi si fie ca avem de castigat o cruciada, o mica cearta familiala sau un mic conflict cu un enorias ne hranim egosimul pe care Dumnezeirea sunt sigur ca il blameaza.

Cand cineva face ceva aiurea lumea “buna” a crestinismului il indruma la un popa/parinte/preot sau sa citeasca Biblia. Nimeni nu-l indruma sa-si deschida sufletul si sa caute raspunsul inauntru lui, e mai usor sa-l trimit la manual si sa respecte o procedura: baga 3 matanii timp de 5 sapt pe seara, baga un tatal nostru 2 luni, tine post, impartaseste-te si esti curatat. E simplu industria religie are proceduri si functii pentru toate problemele, dar industria biserica uita ca :

1. Ca dincolo de penintentele fizice omul respectiv trebuie ajutat psihic.
2. Si ca rezolvarile lor sunt doar comprese cu apa rece aplicate unor picioare de lemn, cu alte cuvinte e cam frectie la piciorul de lemn…dar nu mersul la psiholog e caca, mai bine merg la proet si-mi da el niste flotari ecumeinice si ma fac bine…psihic doar te ascunzi si te cureti in fata egoimului tau religios..esti curat pana la urmatoarea abatere, nereusind sa intelegi ce te determina sa faci ceea ce ai facut…si cum suna ultimul mesaj important al Dumenezeirii: “IUBITI-VA MULT!”

One Reply to “Religia acest refugiu egoist….”

  1. Pingback: Cerblogul de aur | Saturnianul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.