“Sclavilor” cu dragoste!

SCLAV, -Ă, sclavi, -e, s. m. și f. Persoană lipsită de orice drepturi, aflată în proprietatea deplină a unui stăpân de sclavi pentru care muncește; rob. ♦ Fig. Persoană care satisface orbește și servil voința altuia ♦ Fig. Persoană care își subordonează integral voința sau acțiunile unei pasiuni, unei dogme, unui viciu etc. – Din lat. sclavus. Cf. fr. esclave.

Banul e scopul, scrisul e actiunea, piata face dogma.

Repetam actiuni fara sa le gandim. Stabilim topuri pentru a ne cocota dincolo de limita la care putem urca. Suntem bine pentru ca piata gireaza pentru noi orice tampenie am spune. Contractorul absorbit de noua jucarie nu stie s-o cuantifice si se bucura de spectacolul vizual in care este tarat. Pana la final nu va stii ce l-a dus la faliment, va avea doar o amintire frumoasa a unei minciuni adevarate.

Mai trist e cand scrisul si dogma vin fara scop. Lipsa scopului acumuleaza tensiuni nevorbite care pot exploda social in orice moment.

Ce e de admirat, e prostia cu care o luati mereu si mereu de la capat. Sisif ar fi mandru de ispravile voastre, nici lui nu-i iesea mai bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.