Timpul trece…

Ninge. E iarna si am un deja-vu stupid legat de morti si ierni. Ma gandesc ca exista o corelatie fixa intre modul trezit si modul somn al unui om, de vreme ce eu visez tot felul de ciudatenii cu oameni care mor. Discutam acum ceva zile despre fericirea in context timpului care “trece”. Parca nu mai sunt asa singur ca trece, incep sa-mi ridic semne de intrebare vizavi de curgerea lui, nu stiu daca noi nu suntem pregatiti sa-l percep in realitatea lui. El pare ca trece pentru noi, dar in realitate s-ar putea sa aiba niste trasaturi pe care nu le simtim.

Asta imi aduce aminte de celebrul banc cu planetele si homosapiensi:

O planeta trece pe linga planeta Pamint si o intreaba:
– Ce mai faci, soro? Nu te-am vazut de milioane de ani!
– Nu prea bine… Stii… mi-au iesit Homo Sapiens…
– Nu te ingrijora, o sa treaca! Am avut si eu!

sursa: sanecitim.ro

Modul somn are niste functii ciudate pe care nu le poti controla. Dar, daca de fapt ala este modul de viata real si modul trezit e doar o forma de uitare a lui?!? Intrebari intrebatoare care macina tot castelul informational pe care-l posed pana in ziua de azi.

Cand dormi se activeaza si campul oameni morti pe care ii visezi, dar daca ei dispar de aici pentru o simpla iginea straind in continuare doar spritual dar sub o alta forma/dimensiune chiar aici in spatiul definit de spatiul in care te invarti si tu?!?

Practic spatiu are o definitie ciudata pe care oricand il poti imparti in milioane si milioane de unitatii, ba chiar unitati infinte, si atunci ce mai este finit in toata ecuatia vietii?!? Practic si eu pot sa fiu infinit si timpul poate sa fie infinit…finit-ul este o notiune pe care am inventat-o tot noi fiindu-ne prea frica de puterea lui infinit.

4 Replies to “Timpul trece…”

  1. Sufletul trece si dincolo de moarte, se spune ca in timpul somnului sufletul nostru comunica mult mai usor cu alte suflete ale unor oameni in viata sau care au decedat, dar creierul nu poate traduce corect aceste informatii si apar visele

  2. Se spune ca viata e una singura (adica si dupa moarte, tot viata), ca si spatul, tot unul singur. De aceea spatiul (acelasi) e populat de oameni si de entitati… Si asta fara sa fie nimic ingrijorator la mijloc

  3. @Iulia Popescu: Corect. Eu sunt ingrijorat deoarece nu inteleg timpul si daca el este constant sau variabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.