Vidanjarea periodica a fosei septice

Scriam acum ceva vreme despre cum mi-am luat o pompa de ape uzate pentru a elibera fosa septica de la tara. E o solutie buna de folosit in combinatie cu niste bacterii luate din hypermarket pentru a elimina mirosurile neplacuta si pentru a macina rahatul strans in timp in fosa. Totul merge struna daca stau sa ma gandesc ca se poate scoate mult mai multa apa intr-un timp destul de rapid.

O alta problema am acum. Fosa se curata singura in sistemul asta bacterian, dar tot ramane pe fundul bazinului ei o mazga depusa. Ce sa fac, ce sa fac?! Ma intalnesc cu un prieten din copilarie si discutam pe subiectul problemei mele. Mai dintr-un argument in altul, prietenul imi zice de la obraz:
“Ba tu ti-ai luat pompa aia de ape uzate cu 100 de lei. Bacteriile te costa cam 100 de lei la 6 luni. Te folosesti de toate beneficiile acestora si nu poti o data la cativa ani sa folosesti si tu la un serviciu specializat. Apeleaza la o firma de vidanjare pentru a efectua o curatare generala a fosei. Astfel vei scapa si de o parte din mazga depusa. Nu-ti promit ca vei scapa de tot ce e acolo ca pentru aia banuiesc ca trebuie si o curatare cu jet de apa si un sistem, care te-ar putea costa mult mai mult. Dar daca vrei sa faci lucrarea pana la capat ar merita sa te interesezi si daca este posibil.Eu n-am utilizat pana acum un astfel de serviciu!”

Acum stand stramb si judecand drept nu pot decat sa-i dau dreptate acestui om pentru sfatul pe care mi l-a dat. In viata orice se plateste, iar in cazul de fata trebuie sa ma ingrijesc mai cu atentie de lucrurile pe care le am. Cum le cureti asa le ai. Investind constant in mentenanta a ceea ce am, imi permite sa evit investitiile majore daca acestea s-ar strica dintr-o data. E ca si o asigurare pe care o platesti pentru un eveniment care s-ar putea intampla in viitor, dar care de cele mai multe ori nu are loc. Tu in timp ti-ai asigurat riscul ca acesta sa se poata intampla. Asa si mentenanta unei fose septice. E bine s-o cureti din timp inainte sa ai o depunere de reziduri pe fundul fosei care sa necesite costuri ridicate pentru curatenie. Cum tie iti place sa te pastrezi curat folosindu-te de beneficiile unei bai, asa si fosa trebuie sa fie curatata pentru a functiona la parametrii optimi.

E lucru mare ca atunci cand gasesti un meserias bun sa-i pastrezi datele de contact pentru a putea apela si pe viitor la el. Noroc tot cu prietenul asta al meu ca avea un carnetel undeva in bucatarie in care erau trecute toate datele de contact ale diversilor mesteri si firme care sa-l ajute in problemele variate ce apar in gestionarea unei curti. Cum bine mi-a zis tot el:”Daca le faci tu pe toate, altul de unde sa mai castige o bucata de paine! Fa ce te pricepi si lasa pe altul acolo unde nu esti dibaci.”

Leave a Reply