VW face masina de 1litru/100 km


Auto market ma anunta acu ceva vreme printr-un mail de noua nebunie pe care vor s-o lanseze VW pe piata luati de cititi : aici sau mai jos :

VW face masina de 1litru/100 km
Luni, 16.04.2007

Consum de 1 litru la 100 km. Poate parea fantasmagoric, dar cei de la VW au declarat ca vor construi o masina care sa reuseasca acesta performanta.
de Robert Gherghe

Click pentru a mari imaginea

Ferdinand Piech, boss-ul de la Volkswagen, a facut o declaratie soc pentru toata industria auto. Piech a dat un interviu cu ocazia implinirii varstei de 70 de ani in care a spus ca VW dezvolta un model care va revolutiona lumea automobilistica.

Seful de la Volkswagen a precizat ca in 3-4 ani grupul german va scoate pe piata la un pret rezonabil un model care consuma 1 litru la 100 km.

Un simplu calcul arata ca o masina ca aceasta ar putea parcurge 5.000 de km fara sa alimenteze. Piech a fost unul dintre pionerii acestei idei.

Prototipul din imagine este o realizare a inginerilor de la VW si a fost testat de boss-ul germanilor intr-o calatorie de la Wolfsburg la Hamburg, consumul mediu inregistrat fiind de 0,89 L la 100 km. Piech a spus ca VW va construi o versiune de serie a acestui prototip in trei sau patru ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.