21-22 Cine a tras in Ei ?

Revolutia din decembrie 1989. acum fix 17 ani nu s-a mai rabdat de foame, de frig, de jignire, de scarba si s-a iesit in strada. Oamenii au strigat :”Jos Comunismu” “Jos Ceausescu” si s-au regasit, s-au liberat de povara celor 45 de ani de jug comunist. Indiferent ce faceam cei din esalonu 2,3, Iliescu cu gasca de la televiziune si multi alti COMUNISTI cu sange scaldat in crima….lumea pe strada era libera, si chiar daca trageau in ei , si chiar daca mai mureau “un pic” la fiecare colt de strada, erau liberi , mureau liberi.
“Noi de aicia nu pelcam nu plecam acasa”
“Vom muri si vom fi liberi”
“Vom lupta si vom fi liberi”
“Jos comunismu”
“Ole Ole Ceausescu nu mai e”
Zidurile inca mai striga, mortii se intorc in oras sa bantuie si sa-si caute locu de moarte, mortii bantuie si-si cauta rudele ca sa vada daca au murit si daca “vor” fi liberi.E noaptea lor nu-i goniti, nu-i alungati, da-ti-le un codru de paine si lasati sa va spuna povestea lor:”De ce au murit, cum au murit si cine ar fi trebuit sa moara”.


Imaginea de mai sus spune tot. Libertatea de a spune ce ai pe suflet, libertatea de a striga, libertatea de a plange, libertatea de a te ruga. Sa nu uitam ca in noptile alea de groaza s-a spus “Tatal Nostru”…intr-o tara in care bisericile erau daramate.

Aveam doar 6 ani atunci. Nu intelegeam foarte bine ce se intampla, insa mai tin minte. Eram fascinat de tot ce se petrece in jur si totodata eram speriat. Era prima data in viata mea de 6 ani cand parinti mi-au spus sa nu ma apropii de fereastra, era prima daca cand auzeam Europa Libera si nu mai eram trimis sa dorm, lumea era fericita dar nu intelegeam de ce si ma bucuram si eu alaturi de ei.Era prima oara cand vedeam tancuri pe strada, iar Bucurestiul arata obosit. Il dureau gloantele care-i patrunsesera zidurile, erau gloantele care-i decimau sufletul.
Cata ura oare strnasesera in ei, oamenii de au izbucnit ?

Pentru toti cei care au murit pentru ca eu sa traiesc in libertatea ma rog la Dumenezeu sa le ierte pacatele si sa le ajute familiile sa poata merge pe strada demne ca sunt urmasii unor Martiri….
D-zeu sa-i odihneasca in pace si sa le lumineze calea asa cum ei prin jertfa ne-au luminat noua viata.

Si la final cum bine zic baietii astia :”Eroii Nu Mor Niciodata”

7 Replies to “21-22 Cine a tras in Ei ?”

 1. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au cazut la “revolutie” (am motivele mele pentru “”), iar restul sa traiasca bine!
  Anyway, in Romania actuala simt un deja-vu! Anyway, poate o sa imi elaborez mai bine ideile in blog :) cand o fi si acesta (poate maine) :P
  See ya!

 2. Dap poate ca ai dreptate in ceea ce priveste ghilimelele la cuvantul revolutie, insa ceea ce s-a intmaplat in strada a fost o revolutie, o revolutie cu tancuri indreptate inspre popor.

 3. Fara mari nostalgii as vrea doar sa ma autoinreb:oare daca s-ar intampla azi ar iesi tineri de 14-25 deani in strada desi e decembrie si parca-desi e o iarna calda- a inceput ploaia rece-…ar fi iesit in strada sau ar fi stat la caldura si ar fi frecat-o aiurea pe messenger?

 4. Niciodata sa nu spui niciodata…
  Daca le-ai fi luat messenger-ul, daca le-ai fi taiat netul, daca i-ai fi imbracat in uniforme, daca nu i-ai mai lasa sa asculte muzica pe care o asculta, daca le-ai interzice….probabil, tu ce spui ?

 5. Aici sunt de acord cu “fanel”. Si mai ales, cred ca ai putea vedea daca ar iesi, luandu-le CUVANTUL. Ia-le posibilitatea sa spuna, celor care au azi 14-25 de ani, expresii de genul: MI SE RUPE DE VOI, BA ! sau MI-E FOAME ! sau IMI PLACE AIA ! Ei si cand astia mici si tineri, nu vor mai putea spune CUVANTUL, ia sa vezi cum au sa iasa la RAZBEL. Momentan saracii au CUVANTUL dar nu stiu sa il folosesca.
  Dumnezeu sa ii ierte pe eroi ! Si sa ne trezeasca pe noi, cei care am ramas !
  Andrei… ;)

 6. In caz ca iese Vadim presedinte, ies in strada cu o sabie. Vorba lui:”Ceausescu a fost mare!”. Vorba mea: “Si acum este mic!”.

 7. Dedeiule Vadim nu mai are vlaga in el. E basit a picat odata cu Iliescu, numai Iliescu l-a creat pe Vadim ca un fel de babau, ce dreacu ca doar au fost scoliti amandoi tot de Preaiubitulanalfabet si Multpreascuipata…acum e era lui Becali. Fiecare pres(e dinte) are catelu lui Baselu il are pe Becali ;)

  “Comunisti au fost
  Comunisti vor fi
  Pana vor muri”

Leave a Reply