Administreaza-ti faptele, condu o tara!

Sunt dezamagit de statul roman si administratia Romaniei. Au aterizat la mine la poarta 2 dudui din partea Primariei sa faca un recensamant la cati pomi am in curte, la cati mp are casa, si pe langa toate intrebarile de cacat pe care le-au mai pus au cerut si o copie dupa actul de vanzare cumparare a proprietatii.

M-am dus si le-am intrebat pentru ce, daca eu depun acte platesc impozite la administratie, pentru ce vor copie dupa un act care trebuia sa mi-l ceara la inceput inainte sa incep sa platesc impozite. Statul in Romania este o cloaca plina de incompetenti, plina de pile relatii cunostinte(PCR).

Stie careva de vreo noua lege in acest sens ca trebuie sa depui copie dupa act de vanzare cumparare la administratii ?

E timpul sa nu mai mergem la vot si sa nu mai punem botu la un kil de ulei, de zahar etc…ar trebui sa invete de la al cu barba sura pana la ala cu tata in gura ca pentru kilul ala de zahar, ulei etc. o sa platesti 4 ani de-ti sar capacele si-ti luai 20 de kile de ulei, zahar etc…am inceput sa urasc administratia din Romania, deja cand trebuie sa merg sa platesc impozite ma ia o durere de cap sora cu nebunia.

Draft, 24 August 2009, 10:49 am

Am scris acest draft prin de spume si baloane de nervi. Publicarea lui nu a mai avut loc, ma simteam prea nervos ca sa public acest articol. Azi dimineata la cafea am recitit articolul si mi-am dat seama ca reactia mea a fost una tipic romaneasca: “Injur, scuip si instig la nesupunere”. Dupa scrierea acestui articol am trecut prin votul din 6 decembrie 2009.

Nu imi pare rau ca a iesit Domnul Traian Basescu presedinte. Acest eveniment mi-a dat prilejul sa inteleg ca noi ca natie nu stim sa ne respectam functiile in stat si denigram o functie pentru ca omul pe care l-am ales nu ne reprezinta.

  • Nu iesim la vot, dar avem libertatea de a-l injura pe cel ce ne conduce.
  • Nu refuzam pomana electorala, dar ii injuram dupa ce ii votam.
  • Nu avem educatie spirituala, dar cerem conducatorilor sa fie morali.

O sa vina o vreme cand o sa trebuiasca sa dam cartile pe fata, sa separam bobul bun de neghina si sa trecem prin foc spiritual toata conceptia noastra despre noi. Ne credem cuviinciosi, dar duhnim a bautura, ne credem spirituali dar nu mai avem nimic sacru in noi.

Ne-a trebuit o criza pentru a ne intoarce la radacini, a trebuit sa suferim pentru a invata o lectie deja repetata in filele de istorie. Uitam prea repede si vindem prea usor pe cei ce ne pot ajuta. Il alegem pe Barabas sa ne conduca si-l urcam pe Dumnezeu pe cruce si-n final alegem un Iuda tot dintre noi pasand vina istorica in carca unui singur om, vina pe care e greu s-o stergi din memoria maselor.

E timpul sa ne administram singuri faptele si sa nu mai implicam Divinitatea in greselile noastre. Sa uitam “Asa a vrut Dumnezeu!” si sa ne intoarcem fata in noi insine, raspunsul nostru e in noi si noi in acelasi timp. E timpul sa ne administram faptele cu responsabilitate si sa ne conducem tara, fiecare din functia pe care si-a ales-o.

Leave a Reply