Alege presedintele!

Sursa: ABC News
Sursa: ABC News

Din cartea pe care o citesc recent am inteles ca George Bush senior inainte de a fi Presedintele Americii a fost seful CIA si in plus a detinut multe alte functii de conducere in congresul Statelor Unite ale Americii.

Mi-as dori ca la urmatoarele alegeri sa alegem cu grija presedintele. Sa alegem un diplomat de cariera care sa fie apropiat de modelul Bush senior, care stie sa lucreze in diplomatie si nu unu care a fost, este si va fi primar in capitala sau altu care a fost profesoras si nu a avut nici o functie importanta de conducere in securitatea de dupa ’89, parlament sau comisie de aparare a tarii. Si partidele sa aleaga cu grija candidatii pentru functia de presedinte.

Hai sa gandim putin cand punem stampila si sa nu ne mai bucuram la un mic, o bere si o galeata cu insemnele partidului, ca altfel in continuare o sa platim ca prostii 4-5 ani de zile pentru mic, bere si galeata.

E timpul sa investim in educatia copiilor nostrii, sa le aratam ca intradevar daca vrea poporul, majoritatea poate rasturna jocurile de culise politice sau daca nu le poate rasturna le poate arata ca suntem cu ochii pe ei si stim ce fac.

E timpul sa iesim in strada si sa protestam civilizat pentru cel mai mic semn ca statul incearca sa ne pacaleasca sau sa ne fraiereasca. Pana cand nu vom pune piciorul in pragul guvernantilor si ne vom lasa condusi de masinarii ieftine de partid, nu vom putea sa ne consideram la fel de egali cu celelalte tari europene civilizate.

Trebuie sa terminam cu mentalitatile tipice romanesti si sa construim o punte pasnica intre parintii nostrii si noi. Imprumutand sloganul lui Obama din campanie:” Yes, We Can!”, cred cu tarie ca si noi putem sa facem ceva pentru a ne fi mai bine in tara noastra. Daca o sa ne plangem in continuare si doar o sa aratam cu degetul si o sa fugim in continuare la straini in concedii, nu o sa rezolvam niciodata problema, doar o bagam romaneste sub presul istoriei rusinoase. Atentie cu totii suntem vinovati pentru locul unde traim!

Sursa foto: ABC News

Leave a Reply