3 Comments

 1. Saturnianul

  Doua adnotari:
  “Romania inca n-a inteles democratia” – Romania inca n-a inteles nimic. De fapt, Romania se mira cum de inca mai exista…

  “Oricat de mult ati blama pensionarii, ei sunt cei mai curajosi votanti.” – Pensionarii sunt cei mai “programati” votanti. Una e sa votezi (sau sa nu votezi) fiindca asa vrei si fiindca ai gindit de ce votezi si ce votezi, si alta e sa votezi din inertie..

  In rest, total de acord… :)

 2. Oricat de mult am crede ca ei sunt programati, ei au o credinta…nu stiu poate e vorba de faptul ca au primit pensii marite, de sacose cu tot felul de prostii…au o credinta: ca nu trebuie sa insele pe cineva daca si-a luat un anagajament. Asa ca dle Saturnian acesti oameni pe care-i blamati, voi astialalti de nu mergeti la vot, sunt cei mai constiinciosi. Fiecare voteaza cu cineva pentru ceva, ceva-ul asta la ei e concret si-si tin promisiunea. Udmr-ul oricat i0as ura au galeata lor cu electorat, nici aia nu-s foarte departe de pensionari…ei au inteles mecanismul, noi restu n-am inteles si lasam pe altii sa decida pt noi si dupa ne bagam pula ca nu e bine.

 3. Saturnianul

  ca nu trebuie sa insele pe cineva daca si-a luat un anagajament Daca si-au luat un angajament, corect trebuie sa-l respecte. In continuare, ma intreb daca si l-au luat sau daca nu era deja implantat acolo de pe vremea cind angajamentele se “luau” asa cu respiri: fara sa te gindesti daca e necesar sau nu, o faci pur si simplu. Eu nu ii blamez. Ii respect pentru optiunile lor, dar nu consider ca merita laude. Atit.

  Fiecare voteaza cu cineva pentru ceva. Eu n-am avut nici cu cine, nici pentru ce sa votez. Mai simplu atit nu pot explica. Si ca sa ma duc doar ca sa ma duc, nu multumesc.

  Si dupa 19 ani in care clasa politica si-a bagat pula in mine (si nu numai in mine), ma simt indreptatit sa imi bag si eu pula o data in ei. Nu astept nici laude, nici recunostinta pentru asta dar macar ma astept sa nu mi se serveasca texte patetice si sforitoare despre civism. Stiu, cer mult intr-o tara unde daca iesi din turma esti aratat cu degetul (dovada reactiile generale fata de cei care nu au mers la vot) dar uite ca tot nu mi-a murit speranta ca romanul se mai poate schimba. E cam in coma ea, speranta, dar n-a murit mai respira saraca :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *