Alegerile locale la Bucuresti

Alegerile locale la Bucuresti au suprins prin scorul mare luat de USB-ul lui Nicusor Dan in detrimentul unui partid care a avut o campanie stearsa spre deloc, PNL. Ca a fost blat ca nu a fost blat, cert este ca gestionarea unui asemenea eveniment nu le-a fost la indemana.

Mi-a placut ca la final ei au castigat comparand niste scoruri ale unui partid cuĀ alt partid. PNL-ul din 1990 avea alta componenta cu PNL-ul din 2016. Si atunci erau comunisti infiltrati in partid, dar acum pare ca sunt majoritari. Ce mai incolo si incoace au castigat ambele partide si PSD si PNL, singurii care pierd de mii si mii de ani sunt oamenii. Cum am invatat eu la scoala:”Cuvantul Democratie s-a format din DEMOS si CRATOS. Demos inseamna popor si Cratos inseamna putere.” Facem o pauza mare de ras pentru ca puterea numai la popor nu este de mii si mii de ani. Ne place sa ne imbatam cu apa rece cand la robinet nu curge alcool.

Una peste alta trebuie sa invatam sa luam atitudine inainte de a invata sa votam. Trebuie sa invatam sa ne ridicam cand avem o problema pentru ca uneori s-ar putea sa o rezolvam. Nu trebuie sa mai stam pasivi si sa ne repetam ca asta este. Repet inainte de a invata sa votam cnd sunt alegeri, trebuie sa ne schimbam noi ca oameni fata de societate si fata de noi insine.

Ura si la gara. In toamna avem alte alegeri si sunt singur ca nu vom invata nimic din ceea ce s-a intamplat in iunie la vot.

Leave a Reply