Apocalipsa minciunii

Sunt un tip credincios.  Cred in Dumnezeu dar nu pot sa cred in Apocalipsa taierii beregatii cum bine zicea un saturnian intr-un comentariu pe site-ul unui Artist care Providenta a facut sa fie chiar fratele meu.

Repet ce ziceam acolo in comentariu:

“De aia sunt bune crizele pentru ca practicienii sa fie lasati sa lucreze in ordine.

Balamucul de care vorbim politic a nascut niste poli sociali foarte disociati, asemanand criza cu un razboi, unul psihobanesc, vei ajunge la concluzia ca de aici incolo se incepe o noua era daca vrei sociala, politica, organizationala si psihoeconomica.

Repet, aici nu e loc de optimisti cu pasarele in cap, practicienii trebuie sa preia controlul asupra organizarii si optimistii sa incerce sa dezvolte cultural societatea. Cu alte cuvinte incepe sa se contureze o departajare pe domenii si dezvoltare paralela si irevocabila a tutoror segmentelor de viata…daca vreti se iese din sfera haosului si se intra pe acel 1,618 al lui Fibonacci….adica o crestere bazata pe naturalete si nu pe artificial. Eu o privesc ca pe o perioada renascentista.”

Ultima saptamana de curs ASIF de la Asociatia Brokerilor mi-a redeschis ochii catre un domeniu pe care il credeam pierdut pe vecie: Bursa. E un mod de viata prin care sa-ti explici viata si mersul lucrurilor in natura.

Toata lumea vorbeste de criza si ma intreaba daca n-am innebunit sa ma interesez de asa ceva intr-o perioada in care lumea in loc sa astepte sa-l izbeasca trenul pe o linie de cale ferata cu un singur sens de mers ? Nu nu sunt nebun vreau sa ma urc in tren chiar daca trenul e un intercity care merge cu viteza luminii….Ce e Criza ? Este un risc neacoperit care a bubuit la un moment dat. Este o lipsa de disciplina manat de castigarea usoara a unor foloase materiale.

Criza nu exista de fapt. De ce ? Pentru ca ea este o reflectie a ceea ce am facut in ultima vreme, ganditi-va la cat de mult a crescut standardul dvs si al semenilor dvs ? Masini tot mai noi, haine scumpe din Mall, vacante in Turcia, Spania, Viena, case construite in dusmanie ? Cine este beneficiarul al tuturor acestor nebuniii? Exact cei care se caca pe ei ca sunt in criza. Dragii mei nu vi s-a parut mult prea usor ca ati dobandit o pozitie sociala mult prea usor pentru munca pe care ati depus-o ?

Apocalipsa economica este un beneficiu pentru omenire:

– se vor descoperi noi tehnici de capitalizare sau de convertire a banilor;
– vom lua in calcul un risc atunci cand cumparam ceva;
– scade productia si implicit poluarea care omora planeta;
– se vor polariza bani in alta configuratie si se vor relansa alte tari;
– economistii europeni vor intelege ca o singura moneda in Europa nu e tocmai okey;
– bursa va pune accent pe produse de tip futures, options;
– productia disociata pe tari si poli puternici trebuie sparta si reinventate manufacturile;
– internetul este noul camp de batalie;
– vom constientiza ca agricultura trebuie facuta normal nu fortat;
– psihologia e cheia care dicteaza leader-ul;
– socialismul e noua ordine;

CE NU NE OMOARA NE INTARESTE SI MAI TARE !

7 Replies to “Apocalipsa minciunii”

 1. Te contrazic la doua chestii:

  1. “Socialismul e noua ordine” – tendita lumii este (s-au ar trebui sa fie) evolutia, nu involutia. Deci e ilogic sa adoptam un sistem politic deja experimentat si care s-a dovedit un esec. Deci nu socialismul este noua ordine, nici capitalismul, nici alte forme economice cunoscute. Noua ordine va fi (va trebui sa fie) ceva cu revolutionar. Fie ceva care va combina într-un mod inedit si eficient partile bune ale sistemelor politice si economice cunoscute, fie ceva cu totul nou.

  2. “Economistii europeni vor intelege ca o singura moneda in Europa nu e tocmai okey” – viitorul trebuie sa fie asocierea si nu disocierea, unitatea si nu împastierea. Oricum, în maxim 50 de ani banii (ca obiecte fizice de realizare a tranzactiilor) vor disparea. Tranzactiile cu carduri si prin transfer bancar reprezinta doar începutul. Solutia este iarasi unitatea si va veni o vreme cînd va exista o moneda virtuala de tranzactionare care va fi unica si va avea aceeasi valoare în orice colt al planetei. O sa zici ca sunt dintre optimistii aia cu pasarele la cap. Dar spre asta ne îndreptam. Sa mai traim noi si peste 50 de ani ca sa discutam ce zic eu acum asa ca doi mosulici ce va sa fim :lol:

 2. Maistre lumea e hoata si ne minte.

  Ne jucam cu arme si cacaturi si vrem sa fim cei mai puternici…asculta ce zic am incredere in capacitatea umana de autodisrugere si-n instinctul de animal conducator….urmeaza ceva.

  Nu uita ca idea uniunii europene nu e noua si nu le-a iesit din nou…si plus ca europa are butoaie cu pulbere care stau sa bubuie…deci criza le da apa la moara, sau mall.

 3. Faptul ca ideea cu UE nu le-a iesit din nou, nu inseamna ca e o idee proasta ci ca aplicantii sunt prosti. Sau mai repede, cu alte interese.

  Dupa cum stii si americanii intentioneaza o chestie similara, o uniune a continentului nord-american care sa cuprinda SUA, Canada si Mexic. O sa urmeze continentul sud-american apoi Asia. Si, intr-un final, uniunile astea vor fuziona in una singura: Uniunea Globala. Asta e pasul final. Dar va mai trece muuuulta apa pe girla. Sau, depinde ce… crize om mai avea ;)

 4. @andrey91: si gandesti ca e ceva rau ? Un razboi poate fi considerat un nou inceput, o
  reinviere a fiintei, o remontare a omului animal in animalul om.

  @liviu: vesnicia s-a nascut la sat si a murit la oras. Dumnezeu a plecat in pustiu sa se reculeaga si noi facem piete din lacasele lui:

  50 ron mortu

  100 ron casatoria

  10 ron acatistu

  5 ron cruciulita

  10 ron icoana

  1984 este o carte de capatai, e cartea care prevesteste moartea falsei democratii instituite in lume…si cand te gandesti oare de ce n-a zis 1987 sau 2008 ?

Leave a Reply