Asta e BA, n-ai ce face!

Sursa: al13lea.wordpress.com
Sursa: al13lea.wordpress.com
Titlul reprezinta raspunsul la toate problemele pe care le-a avut de-a lungul vremii poporul roman. Un popor darz, brav si ostean care a tinut piept cotropitorilor plantindu-le taxa de protectie si dandu-le copiii pentru diverse servicii, poporul care a ridicat la rang de sfant un domnitor care a dus o viata nu tocmai ecumenica, poporul care l-a satanizat prin povestile lor proaste pe singurl Domnitor care a incercat sa faca ordine in tara, poporul acesta este unicul popor din Balcani care are raspunsul chintesentei evolutiei care a stat la baza dezovoltarii societatii civilizate si inteligente:” Asta e ba, n-ai ce-i face!”

Nemtii dupa razboi si bombardament au reusit sa reconstruiasca, japonezii dupa cele 2 bombe oferite in dar de darnicul popor american(stiti Jandarmul lumii) au reusit sa reconsitruiasca, basca poporul vecin yugoslav a reusit dupa ce acelasi popor pasnic american i-a bombardat sa-si refaca infrastructura, numai poporul roman l-a luat pe “NU” in brate si sade cu curu’ pe bordura si plange ca prostu’ ca nu-l iubeste nimeni.

Democratia noastra este de fapt o democratie inca neaplicata in nici un colt la lumii, democratia roamneasca este una unicata cum ii place romanului sa epateze cu fiecare produs pe care si-l cumpara. Romanul trebuie sa fie cel mai cle, cel pentru care motul de basca daca n-ar fi fost ar fi trebuit inventat.

Ce n-am inteles noi in 20 de ani este ca fara cumpatare si fara multa munca nu o s ajungem prea departe. Ne-am obisnuit sa ascultam de evanghelisti politici ca Brucan, fara sa punem dracului mana sa reparam ceea ce era de raparat. Au trecut 20 de ani de la uciderea presedintelui si ne gandim la o aceeasi problem de rezolvare cand situatia economica ne depaseste numeric.

Dupa ce l-am ucis pe Ceausescu nu am vrut sa facem o analiza rece a situatiei si sa facem o lista cu ce e bun si ce e rau din comunism. NU, noi am trecut tot ce era bun la rau si am pastrat exact metehnele care au dus la prabusirea sociala si educationala.

Asa ca, n-ai ce face! noi suntem vinovati pentru tot ce ni se intampla.

Sursa foto: al13lea.wordpress.com

2 Replies to “Asta e BA, n-ai ce face!”

  1. noi suntem invatati sa asteptam sa ne dea altii. sau macar sa ne puna cu bibiul la munca. poate tocmai din aceasta cauza spunea si blonda de la … minister, tanti nuti, ca ne trebuie o dictatura luminata.
    Democratia noastra e o democratie originala cum bine zicea cineva prin anii ’90. Tot atunci, dupa matrasirea lui ceasca, camioanele cu ciurucuri pe post de ajutoate veneau fara oprire iar romanii vazand asta au zis: lasa ba ca merge asa. Adica fara sa munceasca caci doar vin ajutoare cu bomboane din occident. Am fost primiti in nato su ue fara sa meritam cu adevarat dupa ce am cersit aderarea pupand tarana in fata Inaltei Porti a occidentului precum odiniara in fata sultanului Si dupa 20 de ani stam in continuare si cersim de la occident si de la americani niste ajutoare. Ce daca acestea vin cu impunerea unor conditii drastice precum micsorarea salariilor si pensiilor. O sa gaseasca guvernantii nostri niste portite ca acum cativa ani cand au redus salariile da’ au inventat sporurile. Si vorba aia inainte de a fi mai bine o sa fie mai rau.

  2. As putea sa raspund parafrazand titlul: Asta e BA, n-ai ce-i face!

    Pe mine ma distreaza ca aud astfel de vorbe din gura unora care nu schiteaza nici cel mai mic gest cum ca ar vrea sa faca ceva, pentru ei am scris textul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.