Atelier de fapte si ganduri

Muza mea de zapada…

ma dau jos din metrou o tai prin parc. vantul rece ma roade la oase….ahhhh imbatranesc ma dor oasele…ce dracu am 24 de ani doar, la 50 ce fac?
e frig si Bucurestii n-au fost curatati de zapada care i-a incatusat strazile. trec strada in fuga si-n spatele meu aud suav un taximetrist:”tu’ti gura mati de cretin vezi in …matii pe unde treci”…eu nu-l bag in seama tocmai dezbateam cu eul meu interior probleme legate de puscariile comuniste, rumegam un documnerat despre Fenomenul Pitesti si imaginea lui Tutea pe un pat de spital vorbind. O tai printre strazi si pic pe strada care ma duce la casa unde locuiesc. e zapada si bocancu se afunda intr-un fel de mocioflisca(zapada cu mocirla seminghetata)…e fig al dracu si geaca nu mai face fata, incepe sa bata si vantu… Ba da daca eu ma vait ca o baba chioara de la o pala mica de vant aia in puscarie de dormeau pe pietre ude ce dracu sa mai zica…trec strada si in intersectie 2 dobitoci cat pe aci sa se ciocneasca din cauza unui mosulica sprinten care trece strada prin loc nepermis in fuga. Un alcoolist din statia de masina il apostrofeaza:”Ba f..ti gura matii de bou mai ai si par alb in cap”. Ma opresc in statie cu gandu sa iau autobuzu, picioarele de tanar cernobalos dadeau semnale de incapatanare. prietenu’ alcolic masura oe toata lumea din picioare si pana in cap. Semn ca vroia ceva. In gandu meu care parasise problematica puscariilor comuniste, se nastea un gand: asta mai sta ce mai sta si sigur se ia de unu din noi. nici una nici doua il vad ca se indreapta spre un mosulic cam certat cu sapunu si apa:”Moshulee n-ai bre o tigara”. Asta ii intinde tigara din care tragea si zice sec:”e ultima”…alcoolistu arunca o injuratura printre dinti si se retrage langa un gard de parca era purtat de valuri.
masina isi face aparitia in zare dar pe mine ma macina un sentiment de neliniste. dupa un colt apar doua picioare mascate de un blug mulat si niste cizme frumusele. Imi urc privirea si zaresc un paltonas incins la brau care echilibra vestimentatia. Inima bate, masina se apropie, paltonasul se departeaza…parasesc statia si-mi indrept pasi spre muza mea. Eram pierdut daca era o sirena care ma ducea la pierzanie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.