Balcanici pe veci

Nu vei putea sa simti nationalismul, nicaieri mai acasa, decat in Balcani. Plimbandu-te prin Serbia vei intelege ca nu e chip sa te intelegi cu acesti oameni, daca te-ai legat de credintele lor: tara, credinta si neamu. Asadar daca urci mai sus vei da de Polonia o alta natie care fierbe…sange de balcanic chiar de nu-s din zona. Cobori in jos si dai de Romania.
Nu vreau sa scriu un text cu cuvinte mari. Nu vreau sa fac educatie sau sa indoctrinez pe cineva, dar avem in sange nationalismul. Parem o tara usor de infrant, maleabilitatea pe tot ce e mai prost si mai kitsch, aplecarea spre orientalisme(vezi manele) ne-a discreditat oarecum trecutul nationalist.
Mai ieri alaltaieri Mota si Marin plecau manati de ‘o nebunie’ sa apere ideile fasciste in Spania…urmasii lor pleaca manati de foame.
Mai ieri alaltaieri fartatii isi supuneau fratii la chinuri grotesti si aberante pentru propavaduirea unor idei imprumutate…acum urmasii lor le practica ca orientari libertine.
Suntem un popor puternic(si nu-s cuvinte mari) dar care nu stie sa-si aleaga calea. Suntem precum salcia blestemata dintr-o greseala, sa-si unduiasca crengile spre pamant.
Ascultam aici

si mi-a venit sa scriu…nu pot sa scriu tot ce simt. E un foc mistuitor, e o flacara care ma macina. Am incercat s-o sinucid din fasa, am incercat s-o ard in focul mintii, am incercat s-o sting cu apa si cu pamant…insa nu se stinge, sunt blestemat s-o port dupa mine, sa n-o sting si s-o predau mai verde ca oricand….

Si astfel nu voi mai intra niciodata in istoria blogurilor…caci dupa cum se stie, nationalismul NU VINDE!!!!.

Bonus pentru voi;)

4 Replies to “Balcanici pe veci”

  1. Da, Fane, te-nteleg cat se poate de bine, da’ pe Fuego te gasisi sa-l pui pe site? Da-o-ncolo de treaba…

Leave a Reply