Blog-ul un moft sau o necesitate?

Deseori ma intreb daca am blog dintr-un moft sau dintr-o necesitate si niciodata nu ajung sa-mi dau un raspuns clar.

Unii sunt de parere ca scriu frumos. Altii ma trag de maneca si ma pun sa scriu. Nu pot decat sa ma bucur ca ii am aproape si ca ma incita la scris.

Asadar e moft sau necesitate? Inainte de a avea blog scriam diverse texte. Niciodata nu le-am publicat. Cand am descoperit internetul ma dadeam pe diverse forumuri si comentam vis-a-vis de diferite probleme…asa am inceput sa scriu comentarii mai lungi sau mai scurte, tot asa am descoperit si blogurile. Daca nu ma insel primul blog l-am descoperit de pe forumul Phoenix tinut de Mihai Dragomirescu. Nu ma intrebati cum se numea ca am si uitat de atunci.

Apoi am aterizat la Jen pe blog, de unde am descoperit literatura lui Stephen King si de unde am facut rost de o serie de carti frumoase din biblioteca bunicului ei.

Si dupa un timp am inceput sa scriu pe un blog: XY Blog (pe blogspot.com). Mult mai tarziu am simtit nevoia sa-mi definesc un drum si am aterizat pe http://www.fanel.ro, ulterior optand varianta blog.fanel.ro. De ce “fanel”? Pentru ca asta este nickname-ul cu care am inceput sa comentez pe diverse bloguri.

In aceeasi perioada prin intermediul celor prezentati mai sus, am descoperit si radiourile online care ma fascinau prin faptul ca puteai sa vezi ce se intampla in redactie prin intermediul unui webcam si aici aduc aminte de : Radio Lynx, incercarea unui dj de la Lynx(Boshorock) cu Renegade Radio sau incercarea celor de la CuratMurdar cu radioul cu acelasi nume CuratMurdar. Era fascinant sa pierzi nopti si sa discutii pe chat-urile radiourilor astora, practic ele dadeau sens irc-ului pe care eu nu prea l-am inteles ca fenomen. Aici era alta povestea tu intervenind in bucataria emisiunii si devenind un corealizator alaturi de lista de irc a streamului si de cei din platou: ofereai informatii, cereai muzica, raspundeai la anumite provocari.

Am scris si mai prost si mai bine, ba am fost de cateva ori si-n postura de agregare informatie pe care ulterior am inteles ca nu prea e in regula sa-o faci doar ca sa fie facuta.

Am determinat oameni sa-si deschida un blog: Artistu.ro sau Psihedelicu , in alte cazuri am ajutat sa treaca pe .ro( iYli).

Acum intrebarea ramane si tot nu mi-am dat raspuns la ea: pentru mine e blogul o necesitate sau doar un moft pentru ca este la moda?

3 Replies to “Blog-ul un moft sau o necesitate?”

  1. Eu zic ca e un moft! Unii poate isi mai aduc aminte ca pe vremea lui ceasca foarte multi elevi tineau “oracole”. Un fel de jurnale in care scriai ce vroiai, lipeai poze etc. si care circulau pe a colegii de clasa si pe la prieteni/e care la randul lor lasau comentarii in caietul/agenda respectiva.
    Cam la fel si cu blogurile doar ca sunt mai vizibile datorita motoarelor de cautare. Daca ai sau nu ceva de spus, postezi pe blog, mai pui o poza, o muzica sau un filmulet iar lumea intra si mai lasa cate un comentariu.
    .-= ₤utic´s last blog ..Apus de soare =-.

  2. Pingback: Fanel.ro | Fanel.ro

Leave a Reply