Blogosfera un patrat capatanos

Urmarind comentariile de la textul lui Bobby: Blogosfera veche si blogosfera noua: Succesul se masoara in cm (bobbyvoicu.ro/blogosfera-veche-si-blogosfera-noua-succesul-se-masoara-in-cm.html)? vom vedea ca textul lui Bobby nu are rost.

Globosfera in cazul asta s-a impartit in 4 tabere: una veche care musca din “aia mici” ca nu fac bine si tabara lu aia noi si mici care e suparati pe astia mari si inca 2 tabere de limberi schimbisti.

Cele mai temute tabere din aceasta schema sunt cei din urma. Ei dau greutate si totodata ofera alibiul calitatii unui blogger sau altuia. Ma distreaza teribil cum la aceste articole apar aparatori si detractori insa de foarte putine ori apar oameni care sa priveasca obiectiv toata aceasta poveste.

Citesc tot mai des despre articole cu bloggeri noi si bloggeri vechi si nu inteleg de ce social vorbind avem nevoie de clasificari de tipul asta. Asta e prima greseala cand ai facut clasificari in randul unei comunitati incep sa apara raci, racaieli si batai.

“Cei mici” au plecat de la un punct t+n(punctul t fiind ales ca un punct arbitrar pe axa timpului de cand s-a fomat un nucleu blogosferic si n fiind timpul care s-a scurs de la momentul t pana la momentul fiecaruia de “Hello world!”) deci oarecum le putem intelege frustrarea, le putem da asa prezumptia de nevinovatia. Singura vinovatie este ca nu au rabdare sa astepte, dar vin si va intreb atunci cand esti copil si vrei sa faci un lucru mult mai repede, sa arzi etape, oare un parinte cu capu pe umeri il repede pe copil, ii fute o injuratura si-o mama de bataie sau il ajuta sa inteleaga de ce n-are voie sa arda etape?

Multi dintre cei ce comenteaza acolo comenteaza din prisma disputelor pe care le-au avut cu diversi bloggeri incepatori colerici care au utilizat un limbaj suburban, uitand de regulile de bun simt si de buna crestere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *