3 Comments

 1. Anonymous

  Hum. Imi pare rau sa-ti spun, dar, esti obsedat. Esti anti-european fara vreun motiv…
  Hai sa tratez punctual chestia asta, fara sa incerc sa-ti explic de ce UE este singura sansa a Romaniei de a se inscrie in randul tarilor ‘decente’ de pe planeta asta.
  Deci. Romania este o tara ‘capitalista’. Capitalismul se bazeaza pe piata de consum. Reusesti sa faci fata, supravietuiesti. Nu reusesti, tough luck. Better luck next time. De ce sa subventionam noi (i.e. eu) o marca (,) care nu aduce nimic bun/nou pe piata? Imi ajunge cat platesc pentru ‘privatizarile’ facute cu (,) curul.
  Iar argumentul cu “vin ei sa ne explice ce trebuie sa” este penibil prin definitie. Adica, asta daca ai stii ce-i UE, nu daca privesti totul prin prisma unui nationalism (sentiment care pe mine ma dezgusta, apropos) exagerat si neinformat. Ca sa punem problema asa, macar la ei nu tre’ sa dau spaga fiecarui al doilea functionar public pentru a beneficia de un drept. Sau macar la ei gasesc o farmacie deschisa non-stop pe o raza de 2km in Bucuresti. Sau macar nu dureaza 5 zile sa se opereze o tranzactie bancara. Si lista poate continua. Daca o tara care ‘made it’ ar veni si ne-ar zice ca ar trebui sa facem ca ei, eu zic ca suntem in situatia in care nu prea avem alta sansa decat sa-i ascultam. Am avut 17 ani de care ne-am batut joc.

 2. fanel

  Intradevar in ecuatia asta UE este solutia care sa ne scoata din amorteala asta de 17 ani, insa pretul este mult prea mare. Intram in UE dar nu avem voie sa mergem liber in tarile X,Y,Z. Atunci de ce mai intru doar asa ca sa fim? Nu suntem pregatiti sa intram? Sa ni se spuna in fata si sa fim tratati ca niste pierzatori.
  Dupa 50 de ani de comunism suntem o natie bolnava, bolnava la propriu nu la figurat.

 3. Anonymous

  Nu numai ca acele restrictii se refera numai la piata de munca, dar ele s-au aplicat si celorlalte noi state membre.
  Si nu inteleg… Daca nu ti se da chiar toata mana, asta inseamna ca pretul e prea mare?
  Ca sa nu mai zic ca libera circulatie e doar unul din avantajele UE. Oricum se vor relaxa conditiile, dar, tarile respective trebuie sa isi protejeze cetatenii in primul rand, nu pe cei ai altor tari in curs de dezvoltare, care le-ar putea inunda piata.
  Per ansamblu, cred ca am iesi pana si noi mai rau daca nu ar fi acele reguli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *