Ce e nationalismul si de ce ne temem de el ?

Vad zilnic la Tv oameni care se bat cu pumnu in piept ca sunt nationalisti. Oare chiar sunt? Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor ?
Cum pot sa ma feresc sa nu cad in plasa lor, daca ei mint si nu sunt. Eu “imi iubesc tara”( pare un cliseu invechit) da o iubesc si sufar cand e facuta de rusine de fel de fel de trepadusi care nu-si urmaresc decat interesele lor. Legionarii l-au vrut pe Hitler si au uitat de Romania, comunistii s-au iubit pe sine si au uitat de Romania, democratia nu a avut ce sa uite, democratia a ucis intai si dupa a mimat iubirea fata de Romania, ca dupa s-o violeze patriotic si s-o lase la margine de drum European s-o calareasca fiecare cum poate.
Si totusi revin ce este iubirea de tara. Sa fie vorba oare de proslavirea trecutului glorios care nu a existat, ci au fost doar sclipiri trecatoare ale unor conducatori. Unde este patriotismul, ce este el, cine il face, cine se mai gandeste la asta?
Hrusca a fost patriot ca a cantat cantece despre trecutul glorios si dupa s-a stabilit(a dat bir cu fugiti) in Canada ?Probabil ca-mi veti raspunde ca sunt prea tanar sa ca inteleg ce a fost in sufletul lui cand s-a vazut dupa revolutie in Romania lui 1990 cand Iliescu se pupa cu minerii si studentii numarau pentru a doua oara mortii si raniti(Tin sa-i reamintesc Dlui Iliescu ca Dumnezeu, Ala de nu crede Dl. Iliescu in el, nu doarme ). Cum Dle Iliescu dupa ce in 1989 decembrie studentii si ‘huliganii’ v-au creditat facatura de revolutie, dumneavoastra le multumiti in 1990 cu bastoane si panselute ?
Am deviat de la subiect si asta nu e bine, oare prin ce a facut Dl. Iliescu a fost un patriot ?Alerg si alerg prin istorie si nu pricep ce este patriotismul.
Ce cred eu ,eu cred ca mainile batrane care mai spun povesti in tara asta ele cred ca sunt raspunsul, oamenii care fac ceva fara sa cerseasca adulatie si zeificare, batranii care s-au intors pe jos de pe unde s-au luptat pentru cauzele altora, parintii care s-au jerfit pentru viitorul copiilor lor, copii care s-au jerfit negandindu-se la pecete de hartie care sa le dea drepturi..patriotismul inseamna obligatii, patriotismul nu inseamna decoratii si hartie, beneficii si plansete la morminte la moment de ‘sarbatoare religioasa televizata’.

Si totusi de ce ne temem de patriotism nu mai e la moda, e un subiect care nu mai vinde precum sexul, a prins oare propaganda cu egalitatea intre popoare si cu formarea unei mase compacte de egalitate,fraternitate si libertate(impusa de la un centru zonal) ?

One Reply to “Ce e nationalismul si de ce ne temem de el ?”

  1. N-o dormi Dumnezeu dar, pînă ajunge pe mîna Lui, o mai duce Iliescu boiereşte mult şi bine şi tot cu zîmbetul ăla batjocoritor pe mutră o să moară. Nu încălzeşte pe nimeni cu nimic muştruluiala care o să şi-o ia Ilici cînd o da ochii Dumnezeu.
    .-= Saturnianul´s last blog ..Ciudăţenii saturniene =-.

Leave a Reply