January 13, 2025

Citesc

citesc carti

I. Profil de cititor
Nume si prenume: Stefan Manea;
Localitatea: Bucuresti
Etichete personale : interbelic, personal, folk, muzici, istoric, politic, forex, filosofia vietii

E-mail: stefan.manea@gmail.com
Telefon mobil: 0722.572.443
Site: https://blog.fanel.ro

Scurta descriere:

Despre mine
Salut,
lumea ma stie pe net de fanel, cu nick-ul asta am tot comentat pe site-uri, ba chiar am tinut si un blog mai vechi: www.icsigrec.blogspot.com, pe care l-am mutat pe blog.fanel.ro.

Imi place sa citesc carti fara sa fiu obligat sa le citesc. In scoala detestam lecturile obligatorii, mi se pare ca depersonalizezi cautarea unui copil impunandu-i sa citeasca anumite carti.

In facultate desi nu avea legatura cu partea asta filologica sau umana de studiu imi placea sa citesc foarte mult.

Acum din pacate citesc mai rar. Nu mai am rabdarea si timpul necesar.

Cu respect,
cititorul fanel.

II. Carti citite:

Singuratatea Vericalelor – Jurnalul unei vieti frante

Autor: Alexandru Bradut Serban
Editura: Echinox , Cluj Napoca, 2003 , editia a-2a-
Categorie: Biografii, Memorii, Jurnale
ISBN: 973-8298-34-2
Nr. pagini: 176

Impresie:
Cartea este despre lupta unui alpinist cu inaltimile si cu viata in general. Nu practic alpinismul, dar mi-a arata cineva cartea, am discutat despre ea si mi s-a parut interesant de citit din punctul de vedere al povesti.

Cartea abunda de termeni de alpinism care sunt explicati la finalul cartii.

Povestea Alex un tanar din Cluj pasionat de munte descopera cataratul ca sport de performanta si se indragosteste imediat. Isi sacrifica mai toata viata pentru acest sport. Dupa nici 9 luni de la inceputul drumului prin alpinism “Cuxi” cum era poreclit de cunoscuti atinge trasee de dificultate mare. A fost un copil minune al acestiu sport, dar care din pacate a murit prematur intr-o tura de ski.

Carte merita citita chiar daca nu esti impatimit al muntelui pentru a vedea oscilarea intre stari de bucurie si tristete pe care le resimtea cu fiecare traseu parcurs.

Se pare ca soarta geniilor este sa moara neintelese, scriind astfel pagini de istorie mult mai devreme decat ne-am fi asteptat.

Lectura placuta!

Labirintul mortii - Philip K Dick
Labirintul mortii – Philip K Dick

Labirintul mortii

Autor: Philip K. Dick
Editura: Athena, 1995,
Categorie: Science fiction
ISBN: 973-96791-6-1
Nr. pagini: 220

Radu Cinamar - Viitorul cu cap de mort
Viitorul cu cap de mort

Autor: Radu Cinamar
Editura: Daksha
Categorie: Science fiction
Nr. pagini: 121

In ciuda intrigii destul de SF cartea ascunde si niste invataminte destul de interesante pentru viitor. Unele poate ne sunt si noua accesibile insa in modul de dezvoltare al umanitatii si societatii nu le putem concepe ca fiind reale, drept pentru care NU vrem sa le aplicam.

Cartea trebuie citita cu minte si nu cu ochii si dorinta de preamarire. Cartea trateaza un subiect delicat al centrelor energetice din lume, dar care se prezinta intr–o lumina cu intrigi si mutari de Palate care acopera mesajul si invatamintele cartii.

Merita sa-o citesti pentru cultura ta generala, dar ATENTIE!!!! Nu lua de bun tot ce scrie acolo. In cazul in care chiar exista Ceva sub Muntii Bucegi sunt convins ca dezvoltarea umana din prezent nu este pregatita sa o inteleaga.

III. Vreau sa citesc:

1. Fundatia – Isaac Asimov