Citim carti!

Si eu citesc carti si nu am am facut din asta un act de bravura.

Aud in jurul meu tot mai des ca lumea nu citeste carti si pentru treaba asta avem nevoie de actiuni sociale de sensibilizare a populatiei. Nu cred in astfel de miscari cum nu cred nici in miscarile ecologice de sensibilizare a populatiei.

Nu poti face un om fara pic de cultura sa citeasca carti daca el nu a deprins acest obicei in copilarie. Imi aduc aminte ca pe vremuri unchii mei care lucrau la CFR pe naveta citeau carti. e adevarat ca citeau sandra brown sau cine stie ce alta carte de duzina replica dupa vreun film, dar citeau isi imbogateau imaginatia cu acele randuri in drumul spre munca si de la munca spre casa.

Acum ceva timp am facut parte dintr-un grup social care propovaduia cultura prin carti, piese de teatru si diverse concerte tinute in diverse locatii. Oamenii faceau treaba aia benevol dar atunci credeam ca undeva in fruntea problemelor cineva avea un castig financiar. Mult mai tarziu am inteles ca in viata profitul nu se masoara doar in bani ci se masoara si-n experienta si brand-awerness.

Ori stand acum si judecand cu mintea de acum actiunile sociale din prezent, oare poti tu cel care organizeaza sa-mi aduci argumente ca tu o faci doar pentru binele public, pentru binele colectiv? E greu de raspuns la o astfel de intrebare mai ales cand pleci pe drum cu un bagaj foarte mare de frustrari si proiecte cazute in abatere dar care s-au bucurat de o sustinere buna.

Sfatul meu pentru voi este sa cititi pentru voi si ori de cate ori aveti ocazia sa scurtcircuitati pe cineva cu acest microb sa-o faceti fara a apela la miscari sociale de mase care nu aduc decat beneficii de scurta durata si uneori cresc personalitati orgolioase care se cocoata in varful unei societati de paie.

One Reply to “Citim carti!”

Leave a Reply