Comentatul pe net(24/365)

De cand se potcovea puricele cu potcoav virtuale pe dialup si pana in zilele noastre cand puricele navigheaza in liniste de pe telfon, internetul mi s-a parut o chestie misto pentru ca am avut unde sa-mi spun pasul.
La inceput au fost forum-urile si comunitatile formate in jurul unor site-uri puternice dintr-o anumita perioada, mai apoi locul lor a fost luat de mai tinerele bloguri si comunitati bloggeristice.

De ce mi-a placut internetul atat de mult? Pentru ca era rapid, pentru ca-ti oferea posibilitatea sa transmiti un mesaj si pentru ca puteai avea accces la o groaza de informatii utile.

Ce nu am inteles eu de atata amar de vreme de cand tot ma invart pe acest internet este de ce lumea nu-si poate asuma rsponsabilitatea unei identitati. Tin minte ca la primele inscrieri pe internet cand inca nu aveam definit un portret robot al proiectiei mele virtuale in internet, imi era foarte greu sa-mi aleg un nick name. De cate ori tastam vreo grozavie gen: MareleGigel007, BruceLeeRo sau SmecherNo1 ca porecla(nickname) ma apuca remuscarea asupra faptului ca vreau sa epatez in ceea ce priveste prima impresie pe care vreau sa o aibe cel de dincolo de ecran. N-am inteles de ce sa comentezi acid un personaj care si-a declinat identitatea sub anonimat? Daca te simti stapan pe tine si cu sange in instalatie, asumati cuvintele si identitatea reala pentru a da greutate acelor cuvinte pe care le rostesti.

6 Replies to “Comentatul pe net(24/365)”

 1. @saturnianul: Avea un tip jucator de bursa si forex o denumire pentru pierzatorii care nu invata nimic din greselile facute: Looser Anonimus…cred ca se potriveste si la magistralul tau Anonymous :))

 2. Mai trist este cand niste anonimi, niste neica-nimeni, ii judeca pe cei care au curajul sa posteze pe forumuri cu numele real. Ba ii mai si acuza de clonare, tocmai ei, clonele prin definitie. A se vedea ce se intampla acum pe cafeneaua.com. De rasul curcilor!
  Cititi comentariile si o sa va p.ishati pe ei de ras, ha, ha, ha!

  http://www.cafeneaua.com/nodes/show/23751/stop-moderare-anunt-io/1

  http://www.cafeneaua.com/nodes/show/23747/cine-si-bate-joc-de-sorin-olaru/1

  Fraierii nu fac decat sa ii faca reclama celui incriminat si sa discrediteze cafeneaua.com.
  De ce spun asta? Pentru ca numele Sorin Olaru este acceptat pe toate celelalte forumuri si situri literare, unde da dovada de decenta si cooperare cu absolut toti membrii de acolo, ba chiar si cu patronii, editand carti sponsorizate de poezie.ro si de poezii.biz, numai pe cafeneaua.com cica nu corespunde, nu se incadreaza.
  Rasul piticului!
  Mircea Racovita-Caransebes.

 3. “de ce lumea nu-si poate asuma rsponsabilitatea unei identitati?”

  Nu-si pot asuma responsibilitatea unei identitati tocmai cei nesiguri pe ei, cei salbi si lasi.
  Cine e “bazat in meserie” ca sa zic asa, umbla noaptea cu hangerul fara teaca si zice: – Iesi bah, la interval, care ai sange in banana!

 4. Desigur, numai fricosii si lasii nu isi semneaza cu numele real comentariile. Uite, eu semnez, Bucu cu Trabucu.

Leave a Reply