Criza asigurata

Aflu de pe Hotnews ca 15 din 43 de firme de asigurari au inregistrat profit in 2008. E bine zic eu, avand in vedere conducerile defectuoase care le au si lipsa unui angajat bine pregatit de piata facultatilor.

Stand drept si judecand stramb piata facultatilor din Romania inca nu e pregatita sa ofere viitori angajati gata sa intre in arena muncii cu lectia invatata. Si cine sa ofere perspective ASE-ul care a desfiintat prin bunavointa dlui Rosca singura facultate care se ocupa cu dezvoltarea Actuariatului in Romania? Numai bietu Profesor Cenusa stie cat s-a luptat cu el sa pastreze sectia de Matematici Aplicate care asa Cenusareasa cum era a dat azi actuari care acum lucreaza la ING, Generali, BancPost, BRD sau in zona de investitii financiare. dar deh ce sa-i faci cineva trebuia sa preia combinatii pe sectorul asta care este o vaca buna de muls.

Am fost placut impresionant cand am ajuns la Admiral Markets si am vazut ca trainer era un coleg de al meu din facultate: Cristian Cochintu.

Sunt placut impresionant sa aflu ca un coleg si-a luat 4 din examenele de actuariat la Londra la una dintre cele mai inalte institutii in materie de actuariat si ca activeaza la ING.

Deci profitul de 15 din 43 este foarte real pentru ca nivelul asta ne este. Suntem in tara in care consilierii financiari si brokeri cred ca ei tin in carca tot aparatu de conducere uitand ca daca n-ar exista aparatul de sus care dezvolta produse ei ar vinde Ciorapei in piata la taraba si chilotei cu 3 la 10 RON pe trotuar.

Dupa ce am terminat facultatea am dat o groaza de interviuri cu fel de fel de directorasi de astfel de sucursale de agenti de asigurari. Impresia care mi-au lasat-o a fost de cel putin Dumnezei: ei taie si spanzura, cu o diploma luata la o facultate particulara sau cu o facultate de stat terminata cu dureri de cap de la deschiderea usilor cu capu, din cauza de maini ocupate de cadouri, ajung sa ia decizii cheie oameni care nu-si inteleg limitele.

Ne miram de cazu Spiru Haret? N-ar trebui, asa merge bisnita cu diplome in Romania. Vorba lu tata: Ba daca toti faceti facultati atunci cine mai matura frate pe strada, cine mai schimba un ax, un pinion la masina?

Astept cu interes sa vad profiturile pe 2009, 2010 acolo o sa fie macelul cel de pe urma, deja in agentii bate un alizeu de te ia cu curent la urechi, bate vantu prin visteria agentiilor mai ceva ca-n zonele de eoliene.

2 Replies to “Criza asigurata”

  1. poate asa au declarat firmele…..stii si tu, un profit mare, inseamna impozit mare, bani care se duc la stat. Acu sa imi spui tu mie, cine declara tot la stat… Studiul nu cred ca este corect.

Leave a Reply