Criza economica sau istoria e ciclica ?

Sursa: www.sfin.ro
Sursa: www.sfin.ro

Traim vremuri de istorie. Inca odata  prostia omeneasca s-ar putea sa duca lumea cu aproape 100 de ani in urma, 1929 Marea criza americana.

E bine ca patim asa, numai in momentele astea ne dam seama ca avem nevoie de supape de refularea monetara, de piete alternative care sa preia un eventual colaps al unei piete importante cum este cea Americana.

Nu ne putem plange de semnale, semnale au fost o groaza incepand cu Black friday(Vinerea neagra) a dolarului de acum 2 sau 3 ani, continuarea razboiului surd din Irak in care mor efective dar nu primim nici un bilant asupra castigului, nici o balanta  sau vreun raport pragmatic. George Bush Jr. inca nu a trecut de Sindromul Familiei Bush si anume: Aurul Negru.

Astept cu interes miscarile din piata avand in vedere ca toate tarile din Europa au construit ca blambecii Rezidentiale park-uri sau Blocuri de birouri in conditiile in care piata nu avea o cerere, probabil s-au ghidat dupa ideeea ca daca vor cunsuma mai mult, se va produce mai mult si lumea va avea. E o prostie, in momentele astea avem mai mult decat oricand nevoie de o politica apropiata de cea a socialismcomunismului in care trebuie produs ceea ce consumi si rationalizare controlata fara a mai pune sub presiune oala umana. Medical, Uman, Economic, Social, Politic democratia a cazut testul de anduranta al timpului. Sper sa nu o inregistrati ca pe o regresare si sa ma considerati un invechit cu idei comuniste, insa drumul pe care mergem duce catre nicaieri. Blocarea puterii intr-o singura mana de oameni pune presiune pe restu masei si duce la cartelizarea puterii in lume si la aparitia frecusurilor pe toate planurile. As recomanda conduceri de dreapta si de stanga succesive, un numar de zile sa stea numai stanga la putere si urmatoarea perioada sa vina dreapta. Atentiee!!!! Sa fie exclusiv conducere de dreapta sau de stanga.

Politic, economic, social, mental si literar ne-am intors in criza care a cuprins lumea la inceputul anilor 1900 si pana in mijlocul lor, dupa cum zicea un varf al anilor respectivi, trebuie sa evadam din timpul istoric pentru a aranja laditele de cunostinte si a le pune la pastrare pentru cei ce vor veni, un soi de arhivare a istoriei pentru a o putea folosi la un pas urmator al evolutiei.

Leave a Reply